ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

H Audi παράγει e-diesel

H γερμανική εταιρία συνεχίζει να ψάχνεται με την παραγωγή συνθετικών καυσίμων που ίσως δώσουν λύση στο μέλλον…

Audi is creating synthetic diesel 640Ακόμη και όχι τόσο νωρίς, όσο προέβλεπαν μερικοί πριν από χρόνια, κάποια στιγμή τα αποθέματα μαύρου χρυσού του πλανήτη θα εξαντληθούν. Ειδικοί σε όλον τον κόσμο, όπως και στην Audi, αναζητούν τρόπους παραγωγής τεχνητών συνθετικών καυσίμων, όπως έχουμε γράψει σε σχετικό άρθρο. Πρόσφατα, η γερμανική η εταιρία ανακοίνωσε ξεκίνησε την παραγωγή e-diesel «από νερό, αέρα και πράσινη ηλεκτρική ενέργεια».

Πρακτικά, η διαδικασία είναι πολύ πιο περίπλοκη καθώς περιλαμβάνει ηλεκτρόλυση του νερού από το υδρογόνο και αφαίρεση του διοξειδίου του άνθρακα από τον αέρα. Το υδρογόνο με το CO2 αντιδρούν σε «δύο χημικές διεργασίες στους 220 βαθμούς Κελσίου και σε πίεση 25 bar παράγοντας ένα ενεργητικό υγρό από υδρογονάνθρακες». H Audi το αποκαλεί Blue Crude και το πρωτότυπο εργοστάσιο της μπορεί να παράγει έως 160 lt την μέρα και το 80% μπορεί να μετατραπεί σε e-diesel. Το αποτέλεσμα είναι ένα καύσιμο απαλλαγμένο πλήρως από θείο και με ποιοτικότερα χαρακτηριστικά καύσης με υψηλότερο βαθμό κετανιών.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!