NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένα βήμα πριν την παραγωγή το Honda FCV

Honda FCV concept unveiled in Japan production version coming 2016 (1)

Για την ακρίβεια δύο χρόνια πριν την παραγωγή καθώς η έκδοση παραγωγής θα κυκλοφορήσει στους δρόμους το 2016…

Honda FCV concept unveiled in Japan production version coming 2016 (5)Η Honda είναι από τις πρώτες εταιρίες που επένδυσαν στις κυψέλες καυσίμου λανσάροντας το αξιόλογο FCX Clarity που είχαμε οδηγήσει πριν από μία πενταετία. Όπως έχουμε γράψει τα μπαταριοκίνητα (τα BEV, ε τα όποια μειονεκτήματά τους) αποτελούν τον προθάλαμο καθώς μακροπρόθεσμα το μέλλον ανήκει στα οχήματα fuel cell. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται με φουλ ρυθμούς η Toyota (όπως και η Hyundai), αλλά και η Honda που θα λανσάρει σε δύο χρόνια την έκδοση παραγωγής του FCV που βλέπετε.

Honda FCV concept unveiled in Japan production version coming 2016 (7)Το πρωτότυπο μοντέλο έχει αρκετά φουτουριστική σχεδίαση και αποτελεί μία εξελιγμένη εκδοχή του FCV Concept που είχε παρουσιαστεί πέρυσι στο Λος Άντζελες. Συγκριτικά με το FCX Clarity, η διάταξη του FCV έχει πιο κόμπακτ συστοιχία κυψελών υδρογόνου κατά 33%, ενώ ταυτόχρονα η ενεργειακή πυκνότητα έχει αυξηθεί κατά 60% (στα 3,1 kW/lt) με συνολική απόδοση πάνω από 100 kW.

Το υδρογόνο αποθηκεύεται σε δεξαμενή υπό πίεση 700 bar και αρκεί για απόσταση 700 km. Εκτός από την αυτονομία, ένα ακόμη μεγάλο πλεονέκτημα απέναντι στα μπαταριοκίνητα μοντέλα έχει να κάνει με την διάρκεια ανεφοδιασμού η οποία είναι ανάλογή χρονικά, όσο η διαδικασία ανεφοδιασμού με συμβατικά υγρά καύσιμα (περίπου 3 min). Δείτε εδώ ένα αναλυτικό εικονογράφημα με τον τρόπο λειτουργίας ενός οχήματος fuel cell.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!