ΑΓΩΝΕΣ

GP Αμπού Ντάμπι, πρωταθλητής ο Hamilton!

Mercedes-Benz celebrates one-two victory in the Formula 1 drivers world championship 1

Με μία άνετη νίκη στο μαγικό σκηνικό της Γιας Μαρίνα, ο Lewis Hamilton ανέβηκε για δεύτερη φορά στην καριέρα του στο θρόνο του παγκόσμιου πρωταθλητή της F1!

O Nico Rosberg έκανε κακή εκκίνηση και στη συνέχεια προδόθηκε και από το σύστημα ERS της W05 Hybrid, τερματίζοντας τελικά δέκατος-τέταρτος.

Ας δούμε όμως πως ακριβώς εξελίχθηκαν τα πράγματα στη μάχη του δειλινού. Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα, ο poleman Nico Rosberg καθυστέρησε να φύγει από το grid, με αποτέλεσμα ο Hamilton να πάρει τον περάσει και να βρεθεί σε θέση ισχύος. Σαν να μην έφτανε αυτό για τον Γερμανό, στα μισά του δρόμου και αμέσως μετά από μία μικρή βόλτα στη στρωμένη με άσφαλτο έξοδο διαφυγής, έχασε την ισχύ που προσέφερε το σύστημα ERS.

Με 160 PS λιγότερα, ο Rosberg άρχισε να χάνει έδαφος αλλά και θέσεις. Αρχικά από τον Valtteri Bottas και στη συνέχεια από τον Felipe Massa. Ήξερε όμως πως δεν έπρεπε να το βάλει κάτω αφού σε ενδεχόμενη εγκατάλειψη του Hamilton, η πέμπτη θέση θα του αρκούσε για να κάνει τη μεγάλη ανατροπή.

Όμως οι ευχές του δεν πραγματοποιήθηκαν, ο Hamilton δεν αντιμετώπισε προβλήματα και μετά από 55 γύρους, είδε πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού, κατακτώντας παράλληλα και τον δεύτερο παγκόσμιο τίτλο του!

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!