ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πως λειτουργεί το Toyota Mirai [upd+vid]

Δείτε σε κάτι περισσότερο από δύο λεπτά της ώρας ένα κατατοπιστικό βίντεο για το νέο fuel cell μοντέλο της Toyota…

toyota-mirai-fuel-cell-sedan-powertrain (2)To Toyota Mirai λανσαρίστηκε ήδη στην Ιαπωνία ενώ από του χρόνου θα ξεκινήσει και η διάθεσή του στην Ευρώπη ξεκινώντας από τις αγορές της Γερμανίας, της Βρετανίας και της Δανίας. Στην Ιαπωνία η τιμή πώλησης έχει διαμορφωθεί στα περίπου 50.000€ αλλά στην Ευρώπη αναμένεται να κοστίζει τουλάχιστον 70.000€. Ούτως ή άλλως μικρή σημασία έχει η τιμή καθώς για την Ευρώπη θα είναι διαθέσιμα το πολύ 100 Mirai το χρόνο.

toyota-mirai-fuel-cell-sedan-powertrain (11)Προφανώς, η τεχνολογία fuel cell βρίσκεται αρκετά χρόνια μπροστά μιας και τίθεται θέμα κόστους και φυσικά δικτύου ανεφοδιασμού με υδρογόνο. Ωστόσο, υπόσχεται πολύ περισσότερα από τα κλασικά μπαταριοκίνητα που ταλανίζονται από διάφορα πρακτικά θέματα. Περισσότερα στα βίντεο όπου φαίνεται πως το Mirai χρειάζεται 9 sec για την διαδικασία του 0-60 mph (0-98 km/h), ενώ για την ρεπρίζ των 50-80 mph (48-50 km/h) χρειάζονται 3,6 sec.

Επίσης, η ιπποδύναμη φτάνει τους 155 PS, ενώ αναφέρεται πως το Mirai λειτουργεί απροβλημάτιστα σε περιβάλλον με έως -22 βαθμούς Κελσίου. Στα σχετικά βίντεο φαίνεται ο hi-tech διάκοσμος με ειδικά ηχομονωτικά κρύσταλλα και δύο οθόνες 4,2 ιντσών στο ταμπλό, ενώ από πλευράς πρακτικότητας δεν υπολείπεται σε κανένα σημείο από ένα συμβατικό όχημα ανάλογων διαστάσεων, με το πορτμπαγκάζ να φτάνει τα 361 lt. Τέλος να πούμε πως η αυτονομία φτάνει τα 483 km με ένα γέμισμα υδρογόνου με την διαδικασία να διαρκεί μόλις 3 min.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!