NEA

Νέο MINI JCW με 230 άλογα!

2015-Mini-JCW-John-Cooper-Works-Detroit (1)

Το ισχυρότερο ΜΙΝΙ παραγωγής κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με τα επίσημα αποκαλυπτήρια του να έχουν προγραμματισθεί για την έκθεση του Detroit…

Μέχρι να σηκωθεί η αυλαία της φετινής έκθεσης στο Detroit (αρχές Ιανουάριου) θα έχουμε να πούμε για αρκετά νέα μοντέλα, όπως το MINI John Cooper Works το οποίο εξοπλίζεται με δίλιτρο τούρμπο βενζινοκινητήρα που αποδίδει 230 άλογα και 320 Nm ροπής. Αυτή είναι η ισχυρότερη εκδοχή στην ιστορία του -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- καθώς ο τετρακύλινδρος των 2.000 cc (αντί για 1.600 του προκατόχου του, με νέο τούρμπο και ειδικά έμβολα) έχει ανέβει αρκετά σε άλογα, από τους 192 ίππους τους Cooper S στους 230. Όσους, δηλαδή, αποδίδει και ο μεγάλος του αντίπαλος, το Audi S1, καθώς και 320 Nm ροπής, από τις μόλις 1.250 rpm, έως τις 4.800. Στάνταρ θα είναι το μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων με το 0-100 να πετυχαίνεται σε 6,3 sec, ενώ στην περίπτωση του αυτόματου η επίδοση ολοκληρώνεται κατά 0,2 sec αργότερα.

Σχεδιαστικά το ισχυρότερο ΜΙΝΙ παραγωγής δεν εκπλήσσει ντυμένο με την σήμα κατατεθέν πλέον JCW φορεσιά του με τους 17άρηδες (προαιρετικοί οι 18άρηδες) τροχούς να επιβραδύνουν δισκόφρενα της Brembo, με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο εμπρός διαφορικό, ενώ οπτικά υπάρχουν επιπλέον εισαγωγές αέρα στο εμπρός προφυλακτήρα, προβολείς LED, καινούργια μαρσπιέ, άλλος πίσω προφυλακτήρας σε συνδυασμό με διαχύτη και κεντρικά τοποθετημένη απόληξη της εξάτμισης, μεγάλη πίσω αεροτομή και οι πάντα απαραίτητες επιγραφές.. Προαιρετικά είναι τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, ενώ τον τομέα των επιδόσεων ευνοεί η περικοπή 100 kg (σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο). Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα μπάκετ με τα ενσωματωμένα προσκέφαλα, το δέρμα σε τιμόνι και επιλογέα και οι επιπλέον επιγραφές στα μαρσπιέ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!