NEA

Έρχεται την άνοιξη το Hyundai i20 Coupe

Hyundai-i20-Coupe-2015 (1)

Τέλη Φεβρουάριου πρόκειται να κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά το νέο i20 και μερικούς μήνες αργότερα να έπεται και η κουπέ εκδοχή του…

Η κορεατική εταιρία δείχνει τα δόντια της στον ανταγωνισμό παρουσιάζοντας το ανανεωμένο i30, τις τούρμπο εκδοχές του και σχεδόν ταυτόχρονα την τρίθυρη έκδοση αμαξώματος που προσεγγίζει περισσότερο το στιλ ενός κουπέ, παρά ενός απλού με λιγότερες πόρτες. Αυτή είναι πρώτη φορά που η Hyundai λανσάρει τρίθυρο αμάξωμα για το i20 με στόχο την προσέλευση ενός πιο νεανικού κοινού, σε σχέση με το πιο πρακτικό και σοβαροφανές πεντάθυρο.

Σχεδιαστικά, το ενδιαφέρον εντοπίζεται από την μεσαία κολόνα και πίσω με την οροφή να χαμηλώνει κατά 25 mm, προσδίδοντας ένα δυναμικό κουπέ στιλ (όπως είχαμε πάρει μία πρώτη γεύση από το πρώτο επίσημο σκίτσο). Η μάσκα με τον επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα και την τονισμένη γρίλια έχει έναν GTi αέρα, ενώ ο πίσω διαφοροποιημένος πίσω προφυλακτήρας ευνοεί τον χώρο αποσκευών ο οποίος προσφέρει 10 lt παραπάνω (φτάνοντας τα 336 lt, σε σχέση με το πεντάθυρο). Αξίζει να σημειωθεί πως και αυτό το i20 σχεδιάστηκε στην Γερμανία και θα κατασκευάζεται από το νέο έτος στο εργοστάσιο της εταιρίας στην Τουρκία.

Το i20 Coupe, αρχικά θα είναι διαθέσιμο με δύο κινητήρες βενζίνης (1.25 και 1.4 με 84 και 100 PS αντίστοιχα), καθώς και με δύο ντίζελ (τους γνωστούς 1.1 και 1.4 με 75 και 90 PS αντίστοιχα). Αργότερα θα προστεθούν και οι νέες τούρμπο 3-κύλινδρες εκδόσεις βενζίνης 1.0 με 100 PS και 120 PS, ενώ αργότερα θα δούμε και ισχυρότερες εκδόσεις από το σπορ τμήμα επιδόσεων N Performance που θα αντιμετωπίσουν μοντέλα όπως το Ford Fiesta ST, VW Polo GTI κ.α.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!