NEA

Βάζει φωτιά το νέο Audi RS3 με 367 άλογα!

audi-sd234d-rs3-12s-3

Η εταιρία από το Ingolstadt εκθρονίζει την Mercedes A 45 AMG ανεβάζοντας τον πήχη ακόμη πιο ψηλά, εκεί στα 365 άλογα με το 0-100 στα 4,3 sec!

Σε μια άτυπη κόντρα έχει μετατραπεί η αρένα των hot-hatch με την Audi να πετά το γάντι στην Mercedes A 45 AMG των 355 PS και να ανεβάζει την ισχύ στους 367 PS! Εδώ θα πρέπει να πούμε πως το δίλιτρο τετρακύλινδρο μοτέρ της Mercedes εξακολουθεί να έχει καλύτερη ειδική ισχύ (180 PS/lt) από τον πεντακύλινδρο των 2,5 lt του Audi RS3 (με 147 PS/lt). Παρά ταύτα, το RS3 είναι αυτή την στιγμή το ταχύτερο τετρακίνητο hatch που μπορεί να αποκτήσει κανείς με το 0-100 (σε 4,3 sec, τελική στα 280 km/h) να περνά στα λημέρια ενός supercar.

To νέο Audi RS3 θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα τον Μάρτιο στο σαλόνι της Γενεύης και φυσικά βασίζεται στην πλατφόρμα MQB. Όπως είχαμε γράψει, ο κινητήρας αποτελεί μία αναβαθμισμένη εκδοχή του πεντακύλινδρου EA855, είναι τοποθετημένος εγκάρσια και έχει δεχτεί διάφορες περιποιήσεις ώστε οι επιπλέον 35 ίπποι να συμμορφώνονται με την προδιαγραφή Euro 6. Νέα είναι και η τουρμπίνα με μέγιστη πίεση στα 1,3 bar και η ροπή των 465 Nm περνά στους τέσσερις τροχούς μέσω κιβωτίου S-tronic με 7 σχέσεις.

Όσον αφορά στην εμφάνιση, το νέο RS3 είναι διακριτικά …τούμπανο με μεγάλες εισαγωγές στο εμπρός μέρος , την λέξη Quattro στην μάσκα, τα σχετικά λογότυπα ισχύος, τις τονισμένες 8-πίστονες δαγκάνες στα φρένα με τους κυματιστούς δίσκους (οι κεραμικοί χρεώνονται έξτρα), τις διπλές μπούκες στο πίσω μέρος, τις 19άρες ζάντες με ελαστικά 255/30 (255/35 πίσω), την χαμηλωμένη ανάρτηση κατά 25 mm κ.α. Για να ξέρετε, πάντως, οι πληροφορίες μας λένε πως στην Mercedes-Benz δεν θα αφήσουν έτσι εύκολα την υπόθεση να περάσει και ετοιμάζουν μία ακόμη ισχυρότερη εκδοχή του μοτέρ με αφορμή το επερχόμενο facelift της A-Class προς τα τέλη 2015.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!