NEA

Στα σκαριά η νέα Bugatti Chiron με 1.500 άλογα!

Bugatti-Gangloff-Concept

Η νέα Bugatti αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της τέλη του νέου έτους, να έχει τελική στα 450 km/h και να κοστίζει περίπου στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ…

Bugatti-ChironΣύμφωνα με τις φήμες, η νέα Bugatti θα ονομάζεται Chiron (η ονομασία προέρχεται από concept car του 1999) και θα αντικαταστήσει την Veyron που παρουσιάστηκε το 2005, προς τα τέλη του 2015. Όσο για την εμφάνισή της το πρωτότυπο Gangloff concept που βλέπετε στις φωτογραφίες, μας δίνει μια γεύση από το νέο supercar που θα κοστίζει περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ (περίπου όσο οι τελευταίες ειδικές εκδοχές της Veyron). Εδώ και καιρό η Bugatti Chiron δοκιμάζεται στο Nurburgring και βρίσκεται κοντά στην τελευταία φάση της εξέλιξής της, όπως είχαμε γράψει παλαιότερα.

Bugatti-Gangloff-Concept-2Εννοείται πως στους στόχους της εξέλιξης της νέας Bugatti είναι και η διατήρηση του τίτλου του ταχύτερου αυτοκινήτου στο κόσμο, εν όψει μάλιστα και νέων σφετεριστών αυτού, όπως το Koenigsegg One:1. Έτσι, η Chiron θα είναι βελτιωμένη και αεροδυναμικά ώστε να πιάνει ή να ξεπερνά τα 450 km/h! Μάλιστα, οι φήμες θέλουν τη Chiron να χάνει αρκετά κιλά σε σχέση με τη Veyron, παρά τη μικρή αύξηση των διαστάσεών της, από την οποία θα επωφεληθεί κυρίως ο χώρος που αντιστοιχεί στους επιβάτες. Από τη δίαιτα δεν θα προκύψει μόνο μια καλύτερη αναλογία κιλών ανά ίππο, αλλά και εμφανώς βελτιωμένα δυναμικά χαρακτηριστικά.

Bugatti-Gangloff-Concept-3Σε σχέση με τη Veyron, η ισχύς του W16 θα ανέβει από τα 1.200 άλογα της Vitesse στα 1.500 βελτιώνοντας κατά πολύ την αναλογία κιλών ανά ίππο, ενώ για να επιτευχθεί η αύξηση της ισχύος θα χρησιμοποιηθούν κλασικές τεχνικές (άμεσος ψεκασμός με 4 μεγαλύτερα turbo, ίσως και κάποιο επιπλέον ηλεκτρικό για έξτρα boost, υψηλή συμπίεση, φουλ χρονισμός/βύθισμα βαλβίδων κ.α.), δίχως να ακολουθείται η υβριδική μόδα των hypercars (η οποία πέρα από την πολυπλοκότητα θα αύξανε αισθητά και το βάρος). Για περισσότερα, μείνετε δικτυωμένοι στο caroto.gr!

Bugatti EB 18/4 Veyron, το εφαλτήριο του απόλυτου hypercar!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!