NEA

Νέους τούρμπο κινητήρες εξελίσσει η Alfa Romeo

Alfa_Romeo-159_2005_1000

Πολλά και διάφορα ακούγονται γύρω από τα πλάνα του Sergio Marchionne για την Alfa Romeo η οποία μέχρι το 2018 θα έχει αποκτήσει 8 νέα μοντέλα…

Για να δούμε τι θα γίνει, καθώς τα σχέδια για την Alfa Romeo προβλέπουν δύο νέα μικρομεσαία μοντέλα που θα αντικαταστήσουν την Giulietta, δύο στην μεσαία κατηγορία, δύο SUV, καθώς και ένα σπορ μοντέλο. Η MiTo δεν θα συνεχιστεί και όλα τα παραπάνω θα βασιστούν σε νέες πισωκίνητες πλατφόρμες, οι οποίες θα συνδυαστούν με νέα μηχανικά σύνολα δίνοντας βαρύτητα στους τετρακύλινδρους και στους εξακύλινδρους V6.

Alfa-Romeo-midsize-sedanΟι πρώρες μας πληροφορίες λένε πως η εξέλιξή τους βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο με τον V6 να έχει χωρητικότητα 2,9 lt και να αποδίδει 480 PS με διπλό τούρμπο. Πρόκειται για μία αναβαθμισμένη εκδοχή του τρίλιτρου της Maserati, που είχε εξελιχθεί σε συνεργασία με την Ferrari. Από εκεί και έπειτα, το ενδιαφέρον των περισσοτέρων στρέφεται προς τα μικρότερα 4-κύλινδρα 2-λιτρα σύνολα βενζίνης που θα διαθέτουν τούρμπο, άμεσο ψεκασμό, τεχνολογία MultiAir και στις διάφορες εκδοχές τους θα αποδίδουν από 180 έως και 330 PS.

Ο αντίστοιχος τετρακύλινδρος ντίζελ με χωρητικότητα 2.200 cc θα αποδίδει από 135 έως 210 PS, ενώ ο κορυφαίος πετρελαιοκινητήρας θα είναι ένας V6 3.000 cc. Ο οποίος θα βασίζεται στα αντίστοιχου κυβισμού σύνολα που χρησιμοποιούνται στα Jeep και στις Maserati, με απόδοση που θα κυμαίνεται από 275 έως 340 PS.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!