ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απολογισμός εταιρικής υπευθυνότητας από τη Mercedes

mercedes_sustainability_report

Ως απόδειξη ουσιαστικής ευαισθητοποίησης προς την κοινωνία και το περιβάλλον, η Mercedes παρουσίασε τα αποτελέσματα της στρατηγικής αρχών που ακολουθεί.

Σε μία λιτή εκδήλωση που πραγματοποίησε στις εγκαταστάσεις της , η Mercedes-Benz Ελλάς αποκάλυψε το ανθρώπινο εταιρικό της πρόσωπο. Πρωτοπορώντας στην ελληνική αγορά, ανέλυσε ολόκληρο το πλάνο της γύρω από το το σεβασμό στο ανθρώπινο δυναμικό, στους πελάτες και συν εργάτες της, καθώς επίσης στο περιβάλλον και σε φιλανθρωπίες.

Η παρουσίαση έγινε από κ. Γ. Καλλίγερο, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Mercedes Benz Hellas. Ο ίδιος, μεταξύ άλλων, δήλωσε “Για όλους εμάς στη Mercedes-Benz Ελλάς, ο Απολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια στο κομμάτι της Υπεύθυνης Λειτουργίας, ακολουθώντας παράλληλα πιστά την Αποστολή και τις Αξίες μας. Ευχή όλων μας είναι να αποτελέσουμε καταλυτικό παράγοντα βελτίωσης των πρακτικών της επιχειρηματικής κοινότητας στον τομέα της Εταιρικής Υπευθυνότητας στην Ελλάδα”.

O Απολογισμός αφορά το έτος 2013 και βασίστηκε στις διεθνώς αναγνωρισμένες κατευθυντήριες οδηγίες G4 του Global Report Initiative. Για την σύνταξή του αναλύθηκαν 130 ποσοτικοί δείκτες αποτελεσμάτων, ενώ σε αυτόν περιλαμβάνονται επίσης 12 μελλοντικοί στόχοι που σχετίζονται με την υπεύθυνη λειτουργία της εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα, έγινε αναφορά στους πέντε κύριους άξονες εταιρικής υπευθυνότητας, που αφορούν το πλαίσιο αξιών της εταιρίας, την υπευθυνότητα απέναντι στους πελάτες, στους εργαζομένους, στη χώρα και στο περιβάλλον.

Ο συγκεκριμένος απολογισμός αποτελεί τον πρώτο του είδους του στον ελληνικό χώρο αυτοκινήτου και αναδεικνύει μία κουλτούρα που ξεφεύγει από τα στενά”εμπορικά” πλαίσια. Μακάρι η κίνηση αυτή να βρει και άλλους συνεχιστές.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!