ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αμάξωμα με «αόρατες» μπροστινές κολόνες [vid]

Οι Jaguar και Land Rover παρουσιάζουν ένα προχωρημένης τεχνολογίας σύστημα πλοήγησης που χρησιμοποιεί ως οθόνη προβολής ολόκληρο το παρμπρίζ, ενώ παράλληλα καθιστά τις εμπρός κολόνες «αόρατες»!

Jaguar Land Rover introduces the 360 Virtual Urban Windscreen (2)Η ιδέα υπάρχει εδώ και καιρό και το παρμπρίζ ενός αυτοκινήτου δεν θα μπορούσε να είναι πιο λειτουργικό. Στην περίτπτωση της Land Rover, ουσιαστικά όλη η γυάλινη επιφάνεια μετατρέπεται σε μία οθόνη στην οποία απεικονίζονται διάφορες πληροφορίες ώστε να μην αποσπάται η προσοχή του οδηγού. Συμπληρωματικά των οπτικοακουστικών υποδείξεων ενός συμβατικού συστήματος πλοήγησης, είναι ένα εικονικό αυτοκινητάκι που κατευθύνει τον οδηγό στον προορισμό του. Φανταστείτε κάτι ανάλογο με τα «Follow Me» των αεροδρομίων, ενώ η βρετανική εταιρία αποκαλεί την όλη ιδέα ως «Follow-MeGhost Car Navigation», όπως μπορείτε να δείτε και στο πολύ ενδιαφέρον βίντεο.

Jaguar Land Rover introduces the 360 Virtual Urban Windscreen (1)Πέρα από την καθοδήγηση, το σύστημα αποτελείται από κάμερες που δίνουν περιμετρική ορατότητα σε 360 μοίρες και σε περίπτωση που ανιχνευθούν πεζοί ή ποδηλάτες, τότε υπάρχει σχετική προειδοποίηση στο σύστημα HUD. Ουσιαστικά, η τεχνολογία «360 Virtual Urban Windscreen» προβάλλει τον περιβάλλοντα χώρο πάνω στις μπροστινές κολόνες σαν να ήταν αόρατες. Συγκεκριμένα, όταν ο οδηγός γυρίσει το κεφάλι του πάνω από τον ώμο του, προκειμένου να ελέγξει την κυκλοφορία, δημιουργείται μια προβολή αποκαλύπτοντας κι αυτά που ενδεχόμενα κρύβονται από τις κολώνες. Σίγουρα, θα έχει τύχει σε όλους μας να μην αντιληφθούμε άμεσα ένα διερχόμενο όχημα, στις διασταυρώσεις, ειδικά όταν οι κολόνες είναι αρκετά φαρδιές για να «κρύψουν» έναν πεζό ή ένα ποδήλατο…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!