ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νέας γενιάς οθόνες αφής

Multi-Touch Gestures for all Vehicles Classes Smartphones Continental works on a Tapestry of Infrared Light (2)

Ολο και καλύτερες θα γίνονται οι οθόνες αφής (touch screen), οι οποίες έχουν πλέον καθιερωθεί σχεδόν σε κάθε νέο μοντέλο που βγαίνει από την παραγωγή…

Multi-Touch Gestures for all Vehicles Classes Smartphones Continental works on a Tapestry of Infrared Light (3)H Continental εξελίσσει νέας τεχνολογίας οθόνες αφής, των οποίων η λειτουργία βελτιώνεται με τεχνολογία από υπέρυθρες ακτίνες. Σε αντίθεση με τις συμβατικές οθόνες αφής (χωρητικής ή τεχνολογίας αντίστασης, όπου το ελεγχόμενο πεδίο από ηλεκτρόνια μεταβάλλεται με την αφή ή με άψυχο αντικείμενο, αντίστοιχα), την οθόνη της Continental καλύπτει ένα αόρατο πλέγμα από υπέρυθρες. Οι ακτίνες παίζουν τον ρόλο του αισθητήρα και ανάλογα με την κίνηση του/των δαχτύλων αναγνωρίζεται η θέση πάνω στην οθόνη.

Multi-Touch Gestures for all Vehicles Classes Smartphones Continental works on a Tapestry of Infrared Light (4)Η εν λόγω τεχνολογία έχει το πλεονέκτημα πως επιτρέπει την χρήση ακόμη και αν ο χρήστης φοράει γάντια, ή ακόμη και με την χρήση γραφίδας (κάτι που επιτρέπουν μόνο οι touch-screen αντίστασης). Ουσιαστικά, η ιδέα της Continental -όταν εφαρμοστεί σε μία χωρητική οθόνη- συνδυάζει το πλεονέκτημα της τεχνολογίας αντίστασης για χειρισμό και έλεγχο με άψυχο υλικό. Το σημαντικότερο πλεονέκτημα είναι πως ο νέος τύπος οθόνης έχει μικρότερο κατασκευαστικό κόστος, επιτρέποντας τον χειρισμό με χειρονομίες μεγέθυνσης, σμίκρυνσης κ.α.

Multi-Touch Gestures for all Vehicles Classes Smartphones Continental works on a Tapestry of Infrared Light (1)Βέβαια, το θέμα είναι πόσο ακριβές και αξιόπιστη θα είναι η οθόνη υπέρυθρων σε σχέση με τις υπάρχοντες αντίστασης και χωρητικής τεχνολογίας. Πάντως, η Continental δηλώνει πως οι νέες touch-screen θα είναι έτοιμες για διάθεση στους κατασκευαστές αυτοκινήτων έως το 2017, με μικρό κόστος για τοποθέτηση ακόμη και στα φτηνότερα μοντέλα. Αξίζει να αναφέρουμε πως η Continental έχει εξελίξει και το εντυπωσιακό χειριστήριο αφής που συναντάμε στο εσωτερικό της νέας C-Class, της V-Class κ.α.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!