NEA

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του Donkervoort D8

Donkervoort-D8-GTO-Bilster-Berg-Edition-3

Το ειδικό D8 GTO αποδίδει 380 άλογα και ζυγίζει μόλις 685 kg, δηλ. έχει αναλογία μόλις 1,8 κιλά στον ίππο!

Η Donkervoort είναι μια μικρή ολλανδική εταιρία που κατασκευάζει ενδιαφέρουσες ρέπλικες -ιδιαίτερα ποιοτικές όπως της Lotus 7- αλλά και σπορ αυτοκίνητα με σήματα κατατεθέν τα πολλά άλογα και τα λίγα κιλά. Όπως είναι το Donkervoort D8 GTO Bilster Berg Edition, το οποίο θα κατασκευαστεί σε μόλις 14 αντίτυπα. Όπως κάθε σπάνιο μοντέλο, έτσι και αυτό θα έχει στο ταμπλό του ένα πινακιδάκι με το όνομα του ιδιοκτήτη του, που πέρα από τα κονέ θα χρειαστεί έχει και περίπου 194.000 ευρώ (προ φόρων).

To καμάρι της Donkervoort είναι το D8 GTO και Bilster Berg είναι μία ειδική έκδοση, που ξεχωρίζει από τη σχεδίασή του εμπρός του μέρους και τα μόλις 685 kg (10 λιγότερα από την ήδη ελαφριά στάνταρ εκδοχή του). Από κει και πέρα το εντυπωσιακά χαμηλό αυτοκίνητο κινείται από έναν 5-κύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 2.500 cc (ναι, σωστά καταλάβετε, είναι της Audi), που για την περίσταση έχει ρυθμιστεί στα 380 άλογα εξασφαλίζοντας κορυφαίες επιδόσεις.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!