ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έρχεται το VW Golf GTD Variant

golf_gtd_variant

Τελικά και οι οικογενειάρχες έχουν ψυχή. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η VW, αφού ο συνδυασμός ενός diesel κινητήρα με ένα στέισον αμάξωμα δεν είναι πάντα αυτό που φαίνεται.

golf_gtd_variant2Κάποτε το GTI αποτελούσε μία και μόνη έκδοση στη γκάμα της VW. Πλέον όχι μόνο βγαίνει σε diesel, αλλά αποκτά και ένα νέο, στέισον αμάξωμα. Η επίσημη παρουσίαση του Golf GTD Variant έχει προγραμματιστεί για το Μάρτιο, στο σαλόνι της Γενεύης, η γερμανική εταιρία όμως αποφάσισε να κυκλοφορήσει νωρίτερα πληροφορίες για τη νέα της έκδοση.

Εμφανώς πιο δυναμικό από τα συμβατικά Golf Variant, διαθέτει διαφορετικούς προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, μάσκα αλλά και σκούρα πίσω φωτιστικά σώματα. Παράλληλα, ξεχωρίζει από τη διπλή απόληξη της εξάτμισης, τους τροχούς 17 ιντσών, ενώ είναι και χαμηλωμένο κατά 15 χλστ. Στο εσωτερικό του διαθέτει σπορ καθίσματα, μεταλλικά πεντάλ και διάφορες άλλες λεπτομέρειες που αναδεικνύουν το χαρακτήρα και τις δυνατότητές του.

Όπως και στο hatchback GTD, για τις ανάγκες της κίνησης φροντίζει ένας πετρελαιοκινητήρας 2.0 λίτρων, με ισχύ 184 ίππους και ροπή 380 Nm. Αυτός εξασφαλίζει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 7,9 δλ., κάνοντας τη συγκεκριμένη έκδοση πιο αργή κατά 0,4 δλ. από το hatchback GTD. Η τελική ταχύτητα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, υπολογίζεται όμως ότι θα είναι, αντίστοιχα, ελαφρά χαμηλότερη από τα 230 χλμ./ώρα του πρώτου. Για την κατανάλωση πάντως, το νούμερο είναι 4,4 λίτρα/ 100 χλμ. αρκετά εντυπωσιακή για ένα μοντέλο με τέτοιες επιδόσεις.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!