ΑΓΩΝΕΣ

Σε πρώτο πλάνο η Ferrari SF15-T

SF15-T-launch-b960

Έγιναν τα αποκαλυπτήρια της SF15-T του 61ου μονοθεσίου που παρουσιάζει η Ferrari στα χρόνια συμμετοχής της στη Formula 1.

SF15-T-launch-i640Σε αντίθεση με την κακάσχημη περσινή F14T που πήγε αντίστοιχα άσχημα και στο πρωτάθλημα χωρίς να πάρει ούτε μια νίκη η SF15-T είναι αρμονική στην όψη. Το “S” είναι το αρχικό γράμμα στο Scuderia και αποτελεί ένα φόρο τιμής για τους ανθρώπους που εργάζονται για το μονοθέσιο. Το “F” είναι το αρχικό γράμμα από το Formula, το 15 αφορά στη χρονιά (2015) και το “Τ” στον υπερτροφοδότη (Τurbo).

SF15-T-launch-d640short1H πιο εμφανής διαφορά ανάμεσα στην SF15-T και την περσινή F14T είναι το ρύγχος του μονοθεσίου. Οι φετινοί κανονισμοί έδωσαν τη δυνατότητα στους σχεδιαστές της νέας Ferrari να καταλήξουν σ’ ένα καλαίσθητο σχέδιο. Το πίσω μέρος είναι αρκετά μικρό σε όγκο πράγμα που έδωσε τη δυνατότητα για καλύτερη αεροδυναμική απόδοση στο πίσω μέρος.

SF15-T-launch-f640Το πίσω πτερύγιο έχει σχεδιαστεί με τρόπο που προσφέρει καλύτερη σταθερότητα στις στροφές και ταυτόχρονα είναι μεγαλύτερη η μείωση των αντιστάσεων όταν χρησιμοποιείται το DRS στην ευθεία. Η κινηματική της ανάρτησης έγινε με γνώμονα τη βελτιστοποίηση της απόδοσης των ελαστικών της Pirelli.

SF15-T-launch-h640Το νέο μονοθέσιο θα πατήσει για πρώτη φορά πίστα την ερχόμενη Κυριακή 1/2 στη Χερέθ της Ισπανίας όπου ξεκινούν οι χειμερινές δοκιμές εξέλιξης, ενώ η πρεμιέρα του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για τις 15/3 στο Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης.

Ferrari-SF15-T-92Ferrari-SF15-T-91Ferrari-SF15-T-9Ferrari-SF15-T-8

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!