NEA

Επταθέσια Gran Tourer έκδοση για την BMW 2

BMW-2-Series-Gran-Tourer (1)

Στην Γενεύη αναμένεται να παρουσιαστεί ένα νέο επταθέσιο μοντέλο που αποτελεί την επιμηκυμένη εκδοχή της 2 Active Tourer και ονομάζεται Gran Tourer…

Η νέα BMW 2 Gran Tourer βασίζεται στην μικρότερη και πιο κόμπακτ Active Tourer και οι διαφορές εντοπίζονται στο μεγαλύτερο αμάξωμα ώστε να χωρέσει μία επιπλέον σειρά καθισμάτων. Συγκεκριμένα, το Grand Tourer -σε σχέση πάντα με το αντίστοιχο Active Tourer- έχει μεγαλύτερο μήκος κατά 214 mm (συνολικό στα 4,56 μέτρα) και κατά 53  mm μεγαλύτερο ύψος.

Το μεταξόνιο έχει επίσης αυξηθεί κατά 110 mm για να χωρέσει η 3η σειρά καθισμάτων (σ.σ. η οποία χρεώνεται επιπλέον και όταν δεν χρειάζεται βυθίζεται στο δάπεδο και δημιουργείται ένας επίπεδος χώρος αποσκευών). Από πλευράς πρακτικότητας ο χώρος αποσκευών ξεκινά από τα 645 lt (στην 5-θέσια διάταξη) και λογικά μειώνεται στα 560 lt στην 7-θέσια. Υπάρχουν επιπλέον 100 lt κάτω από το δάπεδο του χώρου αποσκευών, ενώ η μεσαία σειρά καθισμάτων είναι συρόμενη (με διαδρομή 130 mm).

Από την στιγμή που η γκάμα των κινητήρων βασίζεται στην Active Tourer, η βασική ντίζελ 216d (με 116 PS), όπως και η βενζίνης 218i (136 PS) εξοπλίζονται με τους δύο νέας γενιάς τούρμπο τρικύλινδρους 1.500άρηδες κινητήρες (αργότερα αναμένεται και 216i με 105 PS). Από εκεί και πέρα υπάρχουν οι τετρακύλινδρες 218d (150 PS) και 220d (190 PS), καθώς και η τετρακύλινδρη βενζίνης  220i (192 PS). Τέλος, να πούμε πως η 2 Gran Tourer αναμένεται να κυκλοφορήσει στην χώρα μας από το καλοκαίρι με τιμές πώλησης περίπου στα 3.000 ευρώ περισσότερα από την μικρότερη πενταθέσια Active Tourer.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!