ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών μέσω cloud από τη Volvo

volvo-car-to-car-1

Η σουηδική εταιρία αναπτύσσει ένα σύστημα που θα επιτρέπει στα αυτοκίνητα να επικοινωνούν μεταξύ τους, πληροφορώντας το ένα το άλλο για τυχόν επικίνδυνα σημεία.

volvo-car-to-car-2Αυτό, σαν σκέψη, δεν αποτελεί κάτι καινούριο. Σε πειραματικό επίπεδο το έχουν δοκιμάσει και άλλοι κατασκευαστές, η Volvo όμως δείχνει αποφασισμένη να το ολοκληρώσει μέσα στα επόμενα χρόνια. Αυτή τη στιγμή συνεργάζεται με επίσημους φορείς της Σουηδίας και την Νορβηγίας, έχοντας στο δρόμο ήδη πάνω από 1.000 οχήματα εφοδιασμένα με τον κατάλληλο εξοπλισμό για τις μελέτες της.

“Όσο περισσότερη πληροφορία μοιράζεται στο δρόμο, τόσο λιγότερες εκπλήξεις υπάρχουν. Και όταν οδηγείς, οι εκπλήξεις είναι αυτό που θες περισσότερο να αποφύγεις”. Αυτή είναι η άποψη του Eric Israelsson, επί κεφαλής του προγράμματος ITS (Intelligent Transport System). Μέσω της εν λόγω εφαρμογής, τα αυτοκίνητα που βρίσκονται στην ίδια περιοχή μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους, μέσω cloud, ενημερώνοντας το ένα το άλλο για επικίνδυνες καταστάσεις, όπως πάγος στο οδόστρωμα.

Πέρα από το slippery-road alert θα υπάρχει το hazard-light alert, που θα ενημερώνει τους οδηγούς που βρίσκονται στην περιοχή ότι υπάρχει ένα όχημα με τα αλάρμ του αναμμένα. Αυτές είναι και οι πρώτες 2 λειτουργίες του συστήματος. Με τον καιρό θα ακολουθήσουν και άλλες, που θα αυξήσουν τους ρυθμούς μεταφοράς δεδομένων μεταξύ των αυτοκινήτων και, κατ’ επέκταση, την προσφερόμενη ασφάλεια. Ο στόχος είναι σε μερικά χρόνια, μέχρι το 2020, η Volvo να το έχει καταστήσει έτοιμο για παραγωγή.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!