NEA

Ποια είναι η ισχυρότερη Lotus που έχει υπάρξει;

Lotus-Evora-400-2015 (9)

Η απάντηση είναι απλή: η Lotus Evora 400 που θα παρουσιαστεί στο σαλόνι της Γενεύης, η οποία και αποδίδει όσα υπονοεί και η ονομασία της…

Με την ετικέτα «της ισχυρότερης και ταχύτερης Lotus που έχει παραχθεί ποτέ», η βρετανική φίρμα θα παρουσιάσει στην ελβετική έκθεση την Evora 400. Εξωτερικά το αμάξωμα ξεχωρίζει από το νέο μπροστινό προφυλακτήρα, τα LED ημέρας και τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, ενώ αυτοί στο πίσω μέρος είναι αεριζόμενοι με ένα σπορ διαχύτη και μία όμορφη πτέρυγα. Το πακέτο συμπληρώνουν οι 19άρεςκαι 20άρες ζάντες (μπροστά/πίσω) με ελαστικά Michelin Pilot Super Sport, ενώ στο εσωτερικό υπάρχουν νέα καθίσματα, πίνακας οργάνων, τιμόνι από μαγνήσιο με κόκκινο σημάδι για την ευθεία, νέο επιλογέα κ.α.

Η ουσία κρύβεται στον υπερτροφοδοτούμενο V6 των 3,5 lt που αποδίδει 406 PS (το 400 είναι για τους βρετανικούς ίππους hp) με 410 Nm ροπής. Η εκτενής χρήση αλουμινίου έχει εξοικονομήσει έως 22 kg, τα φρένα και η ανάρτηση έχουν αναβαθμιστεί, ενώ στις εκδόσεις με μηχανικό εξάρι υπάρχει διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (LSD ή μπλοκέ). H Lotus λέει πως η Evora 400 είναι 6 sec ταχύτερη στην πίστα δοκιμών στο Hethel από την Evora S. Μάλιστα, είναι ταχύτερη κατά 0,3 sec για το 0-100 (που το έχει σε 4,2 sec), με τελική στα 300 km/h.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!