ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περισσότερα για την αυτόνομη οδήγηση από την Volvo [vid]

Η σουηδική εταιρία ανακοίνωσε ένα πιλοτικό πρόγραμμα, το Drive Me, που επιτρέπει να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα για την εξέλιξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας…

Volvo autonomous driving technology (1)Αυτόνομη οδήγηση; Προφανώς, η έννοια αυτή και δεν υπάρχει και πιο σωστά θα πρέπει να αναφερόμαστε στην αυτόνομη κίνηση μιας και τον έλεγχο τον έχουν τα ηλεκτρονικά και μόνο. Όπως στην περίπτωση του Autopilot της Volvo, ενός αυτόνομου συστήματος που αποτελείται από τέσσερα περιμετρικά ραντάρ, ένα λέιζερ με πολλαπλές δέσμες, μια κάμερα πολλαπλών εστιάσεων, δυο ραντάρ μακριάς εμβέλειας και ανίχνευσης και 12 σένσορες υπερήχων.

Volvo autonomous driving technology (14)Το όλο σύστημα λειτουργεί με 3D χάρτες εξαιρετικά υψηλής ακρίβειας, δεδομένα GPS και ένα παρμπρίζ με κάμερες και ραντάρ που σκανάρει για πινακίδες κυκλοφορίας και την όλη διαδρομή. Σύμφωνα με τους ειδικούς της Volvo το Autopilot είναι απόλυτα ασφαλές και με δικλείδες, όπως λειτουργία back-up για να διασφαλιστεί η λειτουργία του συστήματος σε περίπτωση δυσλειτουργίας ακόμη και ενός κομβικού στοιχείου. Στόχος των ειδικών είναι να εξελίξουν ακόμη περισσότερα τα επιμέρους αυτόνομα στοιχεία (π.χ. αυτόματο φρενάρισμα στο τέλος του δρόμου αν δεν αντιδράσει ο οδηγός), με αποκορύφωμα την κίνηση… στον αυτόματο!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!