ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Φωτιστικά σώματα OLED από τη BMW [vid]

Μία νέα, καινοτόμα τεχνολογία ετοιμάζεται να υιοθετήσει η βαυαρική εταιρία για τα πίσω φωτιστικά σώματα, η οποία δίνει πρωτόγνωρες δυνατότητες σχεδιασμού και ρυθμίσεων.

bmw_oledΟι λάτρεις της τεχνολογίας θα έχετε ακούσει σίγουρα τα OLED (Organic Light-Emitting Diodes) ένα νέο είδος διόδων που αναμένεται στα επόμενα χρόνια να αντικαταστήσει τις τηλεοράσεις plasma και LED LCD. Μόνο που οι εφαρμογές της συγκεκριμένης τεχνολογίας δεν σταματούν εκεί αλλά επεκτείνονται σε πολλές ακόμα κατηγορίες.

Το τμήμα Μ της BMW εργάζεται εδώ και καιρό πάνω στη συγκεκριμένη τεχνολογία και σύντομα θα είναι σε θέση να παράγει πίσω φωτιστικά σώματα OLED. Στο video που κυκλοφόρησαν οι Γερμανοί τα φώτα αυτά φαίνονται τοποθετημένα σε μία Μ4. Αυτά διαθέτουν μειωμένο βάρος και όγκο, έχουν μικρότερες απαιτήσεις σε ενέργεια και πέρα από τη φωτεινότητα που παράγουν, μπορούν να προσφέρουν εντυπωσιακά τρισδιάστατα εφέ και ρυθμίσεις που οι υπάρχουσες τεχνολογίες φώτων δεν μπορούν να ανταγωνιστούν.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!