ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Goodyear BH03, ένα ελαστικό που παράγει ρεύμα!

H Goodyear παρουσίασε στη Γενεύη ένα νέο πρωτότυπο ελαστικό που έχει τη δυνατότητα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος!

goodyear-bh-03 (3)Μπορεί να ακούγεται ακραίο, αλλά έχει αρκετά ενδιαφέρον ως concept. Συγκεκριμένα, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας προέρχεται από δύο παραμέτρους. Η πρώτη είναι η θερμότητα την οποία το ελαστικό την απορροφά από την ηλιακή ακτινοβολία ή την παράγει λόγω της τριβής στην διάρκεια της κύλισής του. Ένα ειδικό θερμοηλεκτρικό υλικό μετατρέπει τη θερμική ενέργεια σε ηλεκτρική και τη διοχετεύει στους συσσωρευτές ενός υβριδικού συστήματος.

goodyear-bh-03 (1)Αντίστοιχα ένα πιεζοηλεκτρικό υλικό μετατρέπει σε ηλεκτρική την ενέργεια που προκύπτει από την πίεση στο εσωτερικό του ελαστικού λόγω των παραμορφώσεων που προκύπτουν κατά την περιστροφή του. Με την σειρά τους, και αυτά τα ποσά ενέργειας καταλήγουν στους συσσωρευτές. Φυσικά, πρόκειται για ένα concept τραβηγμένο από τα μαλλιά και αμφιβόλου απόδοσης στην πράξη με πιθανότερο να δούμε στην παραγωγή τη νέα χάραξη του πέλματος με καλύτερα χαρακτηριστικά καταστολής του θορύβου και της υδρολίσθησης.

SMS==> Τα πάντα για τα ελαστικά

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!