ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Opel, στρίβοντας με το βλέμμα…

Opel-Eye-tracking

Μέχρι τώρα στους ενεργητικούς προβολείς η φωτεινή δέσμη αλλάζει κατεύθυνση ανάλογα με εκείνη του τιμονιού…

Στο μέλλον οι ειδικοί της Opel εκτιμούν πως αυτή η λειτουργία μπορεί να γίνει ακόμη πιο άμεση και αποτελεσματική με την καθοδήγηση των προβολέων από τα μάτια του οδηγού. Με άλλα λόγια, η δέσμη των προβολέων θα στρέφεται προς τα εκεί που βρίσκεται το βλέμμα του οδηγού (φυσικά μόνο προς τα εμπρός) με την εν λόγω τεχνολογία η Opel να αποκαλεί Eye-Tracking και να εξελίσσεται ήδη σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Darmstadt.

Opel Eye-Tracking

Το μάτια του οδηγού ανιχνεύουν από 5 έως 20 κάμερες που ταυτόχρονα αναγνωρίζουν και άλλα χαρακτηριστικά του προσώπου (μύτη, πιγούνι) ώστε να καθορίζεται η κίνηση και η θέση του κεφαλιού. Τα δεδομένα μεταδίδονται στην κεντρική μονάδα, η οποία με τη σειρά θα ενεργοποιεί κατάλληλα τον σερβομηχανισμό που στρέφει τους προβολείς. Την νύχτα η κάμερα χρησιμοποιεί υπέρυθρους αισθητήρες και φωτεινές διόδους προς το κέντρο του ματιού περισσότερες από 50 φορές το δευτερόλεπτο για να ρυθμίζει το σύστημα.

Με τη χρήση ειδικών αλγορίθμων υπάρχει και μια προπορεία στις ρυθμίσεις ώστε να αποφεύγεται η άσκοπη μετακίνηση των προβολέων κάθε φορά που ο οδηγός κοιτά δεξιά-αριστερά για να ελέγχει τον περιβάλλοντα χώρο. , ενώ υπάρχει ένα όριο φωτεινότητας . Η Opel ισχυρίζεται πως σε μερικά χρόνια το σύστημα θα είναι έτοιμο να περάσει στην παραγωγή. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα σχετικό βίντεο γύρω από τον έλεγχο της κίνησης των ματιών, το πολλά υποσχόμενο eye- tracking…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!