NEA

H Opel λέει αντίο στην Ρωσία

Opel will exit Russia in December

Η GM ανακοίνωσε την απόσυρση της Opel από την ρωσική αγορά έως τον Δεκέμβριο του τρέχοντας έτους…

Μετά την αποχώρηση της Chevrolet από την Ευρώπη, η General Motors ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να αλλάξει το επιχειρηματικό μοντέλο της στη Ρωσία, αποσύροντας την Opel από την τοπική αγορά. Και αυτό διότι η GM θα εστιάσει στην premium κατηγορία της ρωσικής αγοράς με μοντέλα Cadillac και σπορ αμερικανικής παραγωγής, όπως τα Corvette, Camaro και Tahoe. Έτσι, η Chevrolet θα ελαχιστοποιήσει την παρουσία της στη Ρωσία και η Opel θα αποχωρήσει από την αγορά μέχρι το Δεκέμβριο του 2015.

Το εργοστάσιο GM Auto στην Αγία Πετρούπολη θα σταματήσει την παραγωγή μέχρι τα μέσα του 2015. Η GM σχεδιάζει την παύση της λειτουργίας του εργοστασίου. Επιπλέον, η συμβατική συναρμολόγηση οχημάτων Chevrolet στο GAZ θα διακοπεί το 2015. Η κοινοπραξία GM-AVTOVAZ θα συνεχίσει να κατασκευάζει και να εμπορεύεται την τρέχουσα γενιά του Chevrolet NIVA. Η Cadillac της GM θα τονωθεί με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη στη Ρωσία τα επόμενα χρόνια εν όψει πολυάριθμων προϊοντικών λανσαρισμάτων.

«Έπρεπε να πάρουμε αποφασιστικά μέτρα στη Ρωσία για να προστατεύσουμε την επιχείρησή μας. Επιβεβαιώνουμε τις προβλέψεις μας για επιστροφή των Ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων μας στην κερδοφορία το 2016 και εμμένουμε στους μακροπρόθεσμους στόχους μας, όπως αυτοί ορίζονται στη στρατηγική μας DRIVE!2022» λέει ο Dr. Neumann. Μέχρι το 2022, η εταιρία σχεδιάζει να αυξήσει το μερίδιό της στο σύνολο της Ευρωπαϊκής αγοράς στο 8% και να επιτύχει ένα περιθώριο κέρδους 5%.

Σαν αποτέλεσμα της απόφασης για αλλαγή του επιχειρηματικού μοντέλου στη Ρωσία, η GM εκτιμά ότι θα καταγράψει καθαρές ειδικές δαπάνες μέχρι 600 εκατομμύρια δολάρια περίπου το πρώτο τρίμηνο του 2015. Οι ειδικές δαπάνες περιλαμβάνουν κίνητρα πωλήσεων, αναδιοργάνωση δικτύου διανομέων, ακυρώσεις συμβάσεων και αποζημιώσεις διακοπής εργασιακών σχέσεων. Περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια των καθαρών ειδικών δαπανών δεν θα αφορούν χρηματοοικονομικές δαπάνες.

«Αυτή η αλλαγή του επιχειρηματικού μοντέλου μας στη Ρωσία γίνεται στο πλαίσιο της παγκόσμιας στρατηγικής μας για τη διασφάλιση μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας στις αγορές που δραστηριοποιούμαστε,» δήλωσε ο Πρόεδρος της GM, Dan Ammann. «Με αυτή την απόφαση αποφεύγεται σημαντική επένδυση σε μία αγορά με ιδιαίτερα δύσκολες μακροπρόθεσμες προοπτικές.»

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!