NEA

Μία φανταστική Lancia Stratos

Lancia-Stratos-Alitalia (1)

Η σύγχρονη Stratos που βλέπετε είναι έργο των ειδικών της Hansen Art, βασίζεται στο πλαίσιο της Alfa Romeo 4C, έχει τον κινητήρα στο κέντρο και την κίνηση στους πίσω τροχούς…

Είναι πράγματι λυπηρό να βλέπεις ιστορικά σήματα όπως αυτό της Lancia να παραπαίουν με το μέλλον τους πραγματικά άδηλο. Η ιταλική μάρκα έχει συμβάλλει με τον τρόπο της στην τεχνολογική εξέλιξη του αυτοκινήτου, τόσο από τις εμπορικές εκδόσεις, όσο και μέσα από τους αγώνες. Ποιος δεν θυμάται τις Delta; Αυτή, όμως, είναι και η κατάντια της Lancia, να την φαντάζονται οι περισσότεροι πως θα μπορούσε να είναι σήμερα, μέσα από ηλεκτρονικά επεξεργασμένες φωτογραφίες, όπως στην περίπτωση της εξίσου φανταστικής HF Integrale.

Lancia-Stratos-Alitalia (2)Τώρα, στην περίπτωση της Stratos η αναβίωση βασίζεται στο μοντέλο του 1973 που κατασκευάστηκε για μία 5ετία και είχε κυριαρχήσει στα ράλι με τρεις διαδοχικούς τίτλους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (1974, 1975, 1976). Αισθητικά το σχήμα κρίνεται απόλυτα επιτυχημένο, με το αμάξωμα τύπου σφήνας και τα χαρακτηριστικά στρογγυλά πίσω φώτα να μας γυρίζουν πίσω στο χρόνο και στο σήμερα με την παραδοσιακή βαφή στα χρώματα της Alitalia.

Ο κινητήρας θα μπορούσε και να μην είναι ο τετρακύλινδρος turbo των 1.750 cc του κουπέ της Alfa, αλλά ένας V6 με περισσότερο κύρος και απόδοση γύρω στα 350 άλογα. Αυτά όμως θα έπρεπε μάλλον να τα σκέφτονται οι Ιταλοί στην Fiat προ πολλού. Τώρα, ως FCA και με τους Αμερικανούς στο παιχνίδι, δυστυχώς η Lancia οδεύει μάλλον προς τον πλήρη αφανισμό. Και λέμε δυστυχώς διότι ήταν και από τις εταιρίες που τιμούσαν με την ονομασία των μοντέλων το ελληνικό αλφάβητο…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!