ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πίσω στο χρόνο με C4 Corvette [vid]

Η συγκεκριμένη γενιά κατασκευάστηκε από το 1984 έως το 1996 αποτελώντας μία από τις αγαπημένες αφίσες μικρών και μεγάλων…

c4-corvette-brochure-1 (19)Πίσω στην εποχή του Knight Rider και των Miami Vice, σπορ μοντέλα όπως η Corvette ήταν το πάθος μικρών και μεγάλων. Το αεροδυναμικό σχήμα με την αμερικανική πινελιά είχε και αρκετά παράλογα, όπως το πολύπλοκο κιβώτιο Doug Nash «4+3», όπου ένα μηχανικό 4άρι κιβώτιο συνδυαζόταν με ένα ηλεκτροϋδραυλικό overdrive για τις τρεις τελευταίες σχέσεις (ο «κοντράκιας» οδηγός το επέλεγε μέσω μπουτόν στην κονσόλα για τις σχέσεις 2α, 3η και 4η).

Doug Nash 4+3Ωστόσο, υπήρξαν αρκετά προβλήματα αξιοπιστίας και με την εξέλιξη στα συστήματα μετάδοσης, το 1989 το κιβώτιο αντικαταστάθηκε από ένα μηχανικό εξάρι που σχεδίασε και εξέλιξε η Zahradfabrik Firedshafen A.G. (η πασίγνωστη πλέον ZF). Η C4 Corvette είχε πάντα κάτω από το καπό της έναν V8 των 5,7 lt με απόδοση από 208 PS (1984) έως τον LT4 με 335 PS (1996). Για τους οπαδούς της Corvette παρακάτω υπάρχει με την σειρά μία σκαναρισμένη εποχή για την 4η γενιά….

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!