NEA

Η Ford Νο.1 στις πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων

Geneva-New-Ford-Tourneo-Connect-01

Η Ford πούλησε*335.100 οχήματα το πρώτο τρίμηνο – αύξηση 12,5 % ενώ το αντίστοιχο ποσοστό της βιομηχανίας κυμάνθηκε στο 9%

Οι συνολικές πωλήσεις της Ford Motor Company στην Ευρώπη παρέμειναν μπροστά  από την αύξηση της βιομηχανίας το πρώτο τρίμηνο του 2015, ενώ η εταιρία ήρθε 1η σε πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων στην Γηραιά Ήπειρο. Συνολικά, η Ford πούλησε 335.100 οχήματα στις 20 παραδοσιακές Ευρωπαϊκές αγορές της* το πρώτο τρίμηνο του 2015 – αύξηση 12,5% από πέρσι, επισφραγίζοντας το καλύτερο τρίμηνο της Ford από το 2011. Η Ford συνέχισε να υπερτερεί του ρυθμού ανάπτυξης της βιομηχανίας που κυμάνθηκε στο 9% το διάστημα αυτό.

Ford of Europe Q1 2015 Sales_InfographicsΤο συνολικό μερίδιο αγοράς της Ford διαμορφώθηκε μέσα από επιτυχημένα λανσαρίσματα νέων μοντέλων και αυξήθηκε κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες στο 8,2% μέχρι τώρα, ενισχύοντας τη No.2 θέση της Ford ανάμεσα στις δημοφιλέστερες μάρκες. Η Ford κατέγραψε επίσης το καλύτερο πρώτο τρίμηνο για πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων από το 2012, με 264.440 μονάδες μέχρι τώρα, αύξηση 6,5%. Στην άνοδο της Ford συνετέλεσε η ισχυρή ζήτηση για νέα μοντέλα όπως τα Mondeo και Transit, αυτοκίνητα επιδόσεων όπως τα νέα Focus ST και Focus ST diesel, καθώς και η βελτιωμένη εικόνα πωλήσεων των Kuga και EcoSport SUV.

Η Ford συνέχισε επίσης να βελτιώνει το μίγμα πωλήσεων σε πιο εύρωστα κανάλια το πρώτο τρίμηνο, ξεπερνώντας για μία ακόμα φορά το ρυθμό ανάπτυξης της βιομηχανίας. Οι Λιανικές και Εταιρικές πωλήσεις αποτέλεσαν το 73% των πωλήσεων επιβατικών αυτοκινήτων Ford το πρώτο τρίμηνο, 4 ποσοστιαίες μονάδες παραπάνω από τη βιομηχανία. Το μερίδιο αγοράς της Ford στον τομέα Λιανικής ήταν 8,6% το πρώτο τρίμηνο, + 0,3 ποσοστιαίες μονάδες.

Η Ford ετοιμάζεται τώρα να λανσάρει τα νέα C-MAX και Grand C-MAX, τα νέα μοντέλα S-MAX και Galaxy, και το νέο Ford Vignale Mondeo τις προσεχείς εβδομάδες. Φέτος το καλοκαίρι, η Ford θα ξεκινήσει τις πωλήσεις των νέων Mustang fastback και convertible στην Ευρώπη για πρώτη φορά στην 50χρονη ιστορία του θρυλικού αυτοκινήτου. Προς το τέλος της χρονιάς, θα αρχίσει η παραγωγή του Ford Edge SUV και του Focus RS hatch υψηλών επιδόσεων.

The_all-new_Transit_rangeΕπαγγελματικά οχήματα. Η αύξηση πωλήσεων επαγγελματικών οχημάτων (CV) Ford συνεχίστηκε όπως και η βελτίωση του μεριδίου αγοράς χάρη στη νέα και εκτεταμένη σειρά Transit. Σαν αποτέλεσμα, η Ford αναδείχτηκε Νο.1 μάρκα επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη το πρώτο τρίμηνο από τη No. 7 στην οποία βρισκόταν το 2012. Ήταν η πρώτη φορά από το 1997 που η Ford έφτασε στην κορυφή της αγοράς CV στα αποτελέσματα 1ου Τριμήνου στην Ευρώπη.

Οι πωλήσεις των Ford CV αυξήθηκαν κατά 42,4% το πρώτο τρίμηνο, φτάνοντας τις 70.646 μονάδες. Το μερίδιο αγοράς αυξήθηκε κατά 2,8 ποσοστιαίες μονάδες, διαμορφώνοντας το συνολικό ποσοστό σε 13,3% – το καλύτερο μερίδιο αγοράς των δύο τελευταίων δεκαετιών σχεδόν. Το Transit Custom van 1t ήταν το bestseller  με πωλήσεις αυξημένες κατά 50% μέσα σε ένα χρόνο. Το Ranger pickup έκλεισε επίσης ένα ισχυρό πρώτο τρίμηνο, καθώς επικράτησε στην 1η θέση της κατηγορίας του με πωλήσεις 6.578 οχημάτων.

Πωλήσεις Μαρτίου. Το Μάρτιο, η Ford πούλησε συνολικά 168.400 οχήματα στις 20 παραδοσιακές Ευρωπαϊκές αγορές της*,  +14,4% από πέρσι. Η Ford συνέχισε να αναπτύσσεται με ρυθμούς ταχύτερους από την αύξηση της βιομηχανίας που δεν ξεπέρασε το 11,6% τον τρίτο μήνα της χρονιάς. Το συνολικό μερίδιο αγοράς αυξήθηκε κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες στο 9,1% το Μάρτιο.

Οι πωλήσεις Ford σε πιο εύρωστα κανάλια πωλήσεων – συμπεριλαμβανομένων λιανικής & fleet – αποτέλεσαν το 70% των πωλήσεων επιβατικών αυτοκινήτων Ford το Μάρτιο σύμφωνα με το μέσο όρο της βιομηχανίας. Το μερίδιο αγοράς επαγγελματικών οχημάτων αυξήθηκε κατά 2,9 ποσοστιαίες μονάδες, φτάνοντας συνολικά στο 14,3% το Μάρτιο.

Η Βρετανική αγορά έκλεισε έναν πολύ ισχυρό μήνα με συνολικές πωλήσεις 80.000 οχημάτων το Μάρτιο, που ήταν και ο καλύτερος μήνας στην ιστορία της στις πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων. Η πρωτοκαθεδρία της Ford στην αγορά της Βρετανίας παραμένει αδιαφιλονίκητη με μερίδιο συνολικών πωλήσεων 14,2%,  4,3 ποσοστιαίες μονάδες μπροστά από τον πλησιέστερο αντίπαλο.

Σημαντικά στοιχεία 1ου τριμήνου. Οι πωλήσεις και οι παραγγελίες το πρώτο τρίμηνο παρέμειναν ισχυρές σε όλη την προϊοντική γκάμα της Ford, με κύριους συντελεστές τις αφίξεις νέων μοντέλων. Οι πωλήσεις του νέου Mondeo αυξήθηκαν κατά 34% μέσα σε ένα χρόνο και οι παραγγελίες πελατών κατά 75% καθώς κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή μέσω των Εμπόρων Ford σε όλη την Ευρώπη. Οι παραγγελίες από ιδιώτες πελάτες ήταν σχεδόν τετραπλάσιες από όσο το πρώτο τρίμηνο της περσινής χρονιάς.

Οι πωλήσεις SUV της Ford συνεχίστηκαν ανοδικά με το Kuga να σημειώνει αύξηση 30.7%, το καλύτερο πρώτο τρίμηνο για το μοντέλο από το 2008 που λανσαρίστηκε το πρώτο Kuga. Οι πωλήσεις του EcoSport SUV εξακολούθησαν να αυξάνονται το πρώτο τρίμηνο. Τέλος η οικογένεια οχημάτων μεταφοράς προσωπικού Tourneo υπερδιπλασίασε τις πωλήσεις της συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρσι.

* Η Ford Ευρώπης αναφέρει τις πωλήσεις της για τις 20 κύριες Ευρωπαϊκές αγορές όπου εκπροσωπείται μέσω εθνικών εταιριών πωλήσεων.  Οι 20 Ευρωπαϊκές αγορές είναι : Αυστρία, Βέλγιο, Βρετανία, Δημοκρατία της Τσεχίας, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ρουμανία, Σουηδία και Ελβετία.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!