ΑΓΩΝΕΣ

GP Μπαχρέιν, το πρώτο νυχτερινό της χρονιάς!

BIC-at-night960

Υπό το φως των προβολέων οι οδηγοί της Mercedes, Lewis Hamilton και Nico Rosberg καλούνται να λύσουν τις διαφορές τους με τους Sebastian Vettel και Kimi Raikkonen να καιροφυλακτούν.

Preview Malasya IT-ENGΗ πίστα στο Σακχίρ αποτέλεσε πολλάκις στο παρελθόν, επιλογή για δοκιμές εξέλιξης της F1, λόγω του εύκρατου κλίματος της περιοχής. Ο θρύλος αναφέρει πως εκεί βρίσκονταν οι “Κήποι της Εδέμ” πρόκειται για ένα σύμπλεγμα νησιών στον Περσικό Κόλπο που όσο κι αν ακούγεται απίστευτο δεν έχει πετρέλαιο. Η τοπική οικονομία στηρίζεται κυρίως στον τουρισμό και το εμπόριο. Εδώ και δυο χρόνια στην πίστα έχει εγκατασταθεί ένα υπερσύγχρονο σύστημα προβολέων που επιτρέπει τη διεξαγωγή του αγώνα, βράδυ. Μια εύλογη επιλογή καθώς είναι πολύ πιο ανθρώπινο για τους θεατές αλλά και τους αγωνιζόμενους να βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο από το σούρουπο και μετά αποφεύγοντας τον καυτό ήλιο της ερήμου. Έχουν τοποθετηθεί 495 πυλώνες γύρω απ’ όλη την εγκατάσταση με ύψος από 10 – 45 μέτρα ανάλογο το σημείο. Είναι ο 3ος νυχτερινός αγώνας στο φετινό πρόγραμμα μαζί με τα GP Σιγκαπούρης και Άμπου Ντάμπι. Η πίστα του Σακχίρ βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της χώρας το Μάναμα ο πρώτος αγώνας έγινε εκεί το 2004 και όπως όλα τα σύγχρονα σιρκουί, έχει σχεδιαστεί από το Γερμανό αρχιτέκτονα Hermann Tilke. Το 2011 δεν έγινε αγώνας εκεί λόγω πολιτικών αναταραχών.

GP BAHRAIN F1/2014Η εκκίνηση θα δοθεί με τη δύση του ήλιου (σ.σ: 18:00 ώρα τοπική) και ο τερματισμός θα γίνει αφότου σκοτεινιάσει. Η κυριαρχία της Mercedes αναμένεται να συνεχιστεί σ’ αυτό τον αγώνα μετά το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και την εύκολη νίκη του Χάμιλτον στην Κίνα. Το σκηνικό είναι τελείως διαφορετικό απ’ αυτό της περασμένης βδομάδας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, της ερήμου που περιβάλλει την πίστα και του αέρα που την γεμίζει άμμο. Η πίστα του Σακχίρ έχει μεγάλες ευθείες όπου τα μονοθέσια ξεπερνούν τα 300km/h αυτό βολεύει τις ομάδες που διαθέτουν μονάδα ισχύος υψηλής απόδοσης (Mercedes). Τα ασημί βέλη έχουν κυριαρχήσει στους  σε Αυστραλία και Κίνα ενώ τίποτα δε δείχνει να διαφοροποιεί σημαντικά την κατάσταση στον τέταρτο αγώνα της χρονιάς.

GP Μπαχρέιν, 4ος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος
Μήκος πίστας: 5.412m
Ρεκόρ γύρου: 1:30.252 (M. Schumacher, 2004)
Γύροι: 57
Απόσταση: 305.066m
Στροφές: 15 (6 αριστερές, 9 δεξιές)
Τέρμα γκάζι: 70% του γύρου
Αλλαγές σχέσεων: 52
Ελαστικά: Μέση, μαλακή γόμα

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!