NEA

Peugeot 308 R Hybrid με 500 άλογα και εκπομπή CO2 στα 70 g/km

Peugeot-308R-HYbrid (1)

Στην έκθεση της Σαγκάης η γαλλική εταιρία θα παρουσιάσει ένα ακόμη σούπερ υβριδικό concept με 1.600άρη βενζινοκινητήρα και συνδυαστική ισχύς στα 500 άλογα!

Μετά την αποστροφή της γαλλικής κυβέρνησης για την πετρελαιοκίνηση, οι γαλλικές εταιρίες έχουν αρχίσει ήδη να αναζητούν νέες λύσεις με βάση τους βενζινοκινητήρες. Το 308 R Hybrid R κινείται προς αυτή την κατεύθυνση και πρόκειται για ένα υβριδικό concept που συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα 1.6 THP με 270 PS με έναν ηλεκτροκινητήρα των 115 PS με την ισχύ να την «γεφυρώνει» ένα κιβώτιο 6 σχέσεων.  Το 308 R Hybrid έχει περιορισμένη ηλεκτρονικά τελική ταχύτητα στα 250 km/h, η διαδικασία του 0-100 km/h διαρκεί 4,0 sec, ενώ τα πρώτα 1.000 μέτρα από στάση καλύπτονται σε 22,0 sec. Παρόλο που η εταιρία δεν αναφέρει την μέση κατανάλωση ή την αυτονομία, η εκπομπή CO2 βρίσκεται μόλις στα 70 g/km.

Στον πίσω άξονα υπάρχει ένας ακόμη ηλεκτροκινητήρας ίδιας ισχύος που συνθέτει σύστημα τετρακίνησης. Ένα μπουτόν στην κεντρική κονσόλα υπάρχει για την επιλογή ενός από τέσσερα διαφορετικά προγράμματα κίνησης. Στο Hot Lap οι τρεις πηγές ισχύος προσφέρουν το μέγιστο τα 500 PS και τα 730 Nm ροπής. Το Track προσφέρει 400 PS και 530 Nm, κυρίως από τον βενζινοκινητήρα και τον πίσω ηλεκτροκινητήρα, ενώ ο εμπρός ηλεκτροκινητήρας χρησιμεύει σαν booster στην διάρκεια επιτάχυνσης. Το Road έχει σχεδιασθεί αποκλειστικά για χρήση στον δρόμο προσφέροντας 300 PS και 400 Nm ροπής με τον βενζινοκινητήρα να προσφέρει τα μέγιστα ενώ ο πίσω ηλεκτροκινητήρας υποβοηθά στις επιταχύνσεις. Σε αυτό το πρόγραμμα ο εμπρός ηλεκτροκινητήρας δεν χρησιμοποιείται καθόλου. Τέλος, το ZEV χρησιμοποιεί τον πίσω ηλεκτρικό κινητήρα για να ωθήσει το PEUGEOT 308 R HYbrid. Στην κίνηση συμμετέχει και ο εμπρός ηλεκτροκινητήρας, ανάλογα με την πίεση που ασκεί ο οδηγός στο πεντάλ του γκαζιού.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!