ΑΓΩΝΕΣ

GP Μπαχρέιν: Νίκη για Mercedes, στην 2η θέση η Ferrari!

hamilton-wins-bahrain-2015

Την τρίτη του φετινή νίκη και δεύτερη συνεχόμενη στο Μπαχρέιν σημείωσε ο Lewis Hamilton με τη Mercedes. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής εκκίνησε καλά και δεν απειλήθηκε ουσιαστικά σε κανένα σημείο του αγώνα.

GP BAHRAIN F1/2015Πριν ακόμη σβήσουν τα κόκκινα φώτα στη Williams δυσκολεύτηκαν να θέσουν σε λειτουργία τη μονάδα ισχύος της Mercedes στο μονοθέσιο του Massa με αποτέλεσμα, ο Βραζιλιάνος να μείνει ακίνητος στο γύρο σχηματισμού. Τελικά η μονάδα ισχύος ενεργοποιήθηκε αλλά ο Massa ξεκίνησε από τα πιτ τελευταίος χάνοντας την 6η θέση. Στη σχάρα εκκίνησης βρίσκονταν μόλις 18 μονοθέσια καθώς ο Button δεν μπόρεσε να συμμετέχει στον αγώνα με την McLaren Honda ν’ αντιμετωπίζει για 3η συνεχή μέρα πρόβλημα στο σύστημα ανάκτησης ενέργειας.

hamilton-bahrain15-pole-celeb640Μετά το σβήσιμο των κόκκινων φώτων ο Hamilton διατήρησε την 1η θέση στην πρώτη στροφή αλλά πίσω του ο Rosberg προσπαθώντας να περάσει το Vettel έχασε τη φόρα του και τον πέρασε και ο Raikkonen από την εξωτερική. Από τον πρώτο κιόλας γύρο ο Hamilton έδειξε την πρόθεσή του ν’ απομακρυνθεί από τις Ferrari δίνοντας το δικό του ρυθμό στον αγώνα. Όταν στον 3ο γύρο ενεργοποιήθηκε η χρήση του DRS ο Βρετανός είχε ήδη απομακρύνει τη Mercedes από τις Ferrari στα 1.4sec ώστε να είναι εκτός ζώνης ο Vettel.

04-Bahrain-Race2-1k-EN1Την ίδια στιγμή ο Rosberg εκμεταλλευόμενος το DRS έπιασε αμέσως το Raikkonen και τον πέρασε στην 1η στροφή. Παρά το μπλοκάρισμα στα φρένα o Rosberg κατάφερε να κρατηθεί μπροστά από το Φινλανδό που έδωσε μάχη για να πάρει πίσω την 3η θέση. Ο Rosberg αμέσως άνοιξε τη διαφορά από το Raikkonen και έδειξε τις προθέσεις του προσπαθώντας να μαζέψει τη διαφορά από το Vettel. Ο Hamilton πάλι μπροστά είχε σταθεροποιήσει τη διαφορά στα 2 sec και ανέμενε σε ένα παιχνίδι τακτικής για γερά νεύρα. Η πιο πιθανή στρατηγική ήταν αυτή των δυο αλλαγών ελαστικών, με μεγιστοποίηση χρήσης της μαλακής γόμας.

04-Bahrain-Race1-1k-ENGΥπήρχαν όμως φόβοι από τη Mercedes ότι μπορεί η Ferrari να επιχειρήσει κάποια τακτική παράκαμψης (undercut) πραγματοποιώντας νωρίς το πρώτο ή το δεύτερο πιτ στοπ. Ο Rosberg με αργό ρυθμό μείωνε την απόσταση από το Vettel.  Ένα οδηγικό λάθος του Γερμανού της Ferrari έφερε το Rosberg στη 2η θέση πίσω από το Hamiton. Αμέσως ήρθε εντολή από την Mercedes προς το Γερμανό να προσέξει παραπάνω τα ελαστικά του από τη στιγμή που πέρασε τις Ferrari καθώς πλέον αυτό που είχε σημασία ήταν η στρατηγική. Τα προβλήματα για το Vettel συνεχίστηκαν, πολύ σύντομα τον έφτασε και τον πέρασε και ο Raikkonen.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Επόμενος αγώνας στην Ισπανία στις 10 Μαίου, εδώ μπορείτε να δείτε την βαθμολογία στο πρωτάθλημα!

Αναλυτικά η κατάταξη στον αγώνα του Μπαχρέιν:

Οδηγός Ομάδα Διαφορά
1 Lewis Hamilton Mercedes AMG Petronas F1 Team 1h35m05.809s
2 Kimi Raikkonen Scuderia Ferrari 3.380s
3 Nico Rosberg Mercedes AMG Petronas F1 Team 6.033s
4 Valtteri Bottas Williams Martini Racing 42.957s
5 Sebastian Vettel Scuderia Ferrari 43.989s
6 Daniel Ricciardo Infiniti Red Bull Racing 1m01.751s
7 Romain Grosjean Lotus F1 Team 1m24.763s
8 Sergio Perez Sahara Force India F1 Team 1 γύρο
9 Daniil Kvyat Infiniti Red Bull Racing 1 γύρο
10 Felipe Massa Williams Martini Racing 1 γύρο
11 Fernando Alonso McLaren Honda 1 γύρο
12 Felipe Nasr Sauber F1 Team 1 γύρο
13 Nico Hulkenberg Sahara Force India F1 Team 1 γύρο
14 Marcus Ericsson Sauber F1 Team 1 γύρο
15 Pastor Maldonado Lotus F1 Team 1 γύρο
16 Will Stevens Manor Marussia F1 Team 2 γύρους
17 Roberto Merhi Manor Marussia F1 Team 3 γύρους
Max Verstappen Scuderia Toro Rosso Εγκατέλειψε
Carlos Sainz Scuderia Toro Rosso Εγκατέλειψε
Jenson Button McLaren Honda Δεν εκκίνηση

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!