NEA

Volvo S90 για μεγάλα σαλόνια

Volvo Concept Universe 960

Μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους η σουηδική εταιρία θα έχει λανσάρει τον διάδοχο του S80 που θα ακολουθήσει την φυσική ροή των πραγμάτων ως S90…

To XC90 αναμένεται να κυκλοφορήσει στους ελληνικούς δρόμους από τον επόμενο μήνα, το νέο V40 που θα δούμε το 2017 θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Ghent στο Βέλγιο και θα βασίζεται σε μία νέα πλατφόρμα με την ονομασία CMA, ενώ οι φήμες έχουν αρχίσει από τώρα να εντείνονται και για το S100 που θα κυκλοφορήσει πριν το τέλος της δεκαετίας για να ανταγωνιστεί τα Audi A8, BMW 7, Mercedes S-Class, Jaguar XJ κ.α.

Πριν από το S100, το έδαφος θα προετοιμάσει το S90 που θα τοποθετείται στην μεσαία premium κατηγορία για να αντιμετωπίσει από τα καθιερωμένα BMW 5 και Mercedes-Benz E-Class, έως τα Audi A6 και την Jaguar XF. Το S90 θα βασίζεται στην πλατφόρμα SPA και τα μηχανικά μέρη θα προέρχονται από την τετρακύλινδρη γκάμα του XC90 περιλαμβάνοντας και την plug-in υβριδική έκδοση T8 με την συνδυαστική ισχύς 400 PS.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο προϊοντικής στρατηγικής Lex Kerssemakers το S90 θα έχει αρκετά στοιχεία από το XC90 αλλά θα τα συνδυάζει σε ένα πιο ελκυστικό σύνολο, όπως αρμόζει σε μία μεγάλη λιμουζίνα. Στο S90 η Volvo προσδοκά να αυξήσει το ποσοστό των πωλήσεων της στην Κίνα και στις ΗΠΑ, με την συνδρομή και της βάγκον εκδοχής V90 που έχει πάρει ήδη το πράσινο φως.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button