NEA

Dodge Viper ACR, με 653 άλογα και άδεια κυκλοφορίας!

Dodge Viper ACR (4)

Αυτή είναι η ταχύτερη «οχιά» που έχει κατασκευαστεί ποτέ και με άδεια κυκλοφορίας για τους δημόσιους δρόμους…

Με την ετικέτα του «…ταχύτερου νόμιμου Viper πίστας που έχει υπάρξει ποτέ», το Viper ACR (American Club Racer) είναι προφανώς η πιο δηλητηριώδης οχιά στο οπλοστάσιο της Dodge. Εδώ, ο ατμοσφαιρικός V10 των 8,4 lt εξακολουθεί να αποδίδει 653 PS / 480 Nm που περνούν στους πίσω τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων. Μιλάμε για ένα θηρίο ανήμερο που φυσικά απαιτεί και τα κατάλληλα χέρια στο τιμόνι, ειδικά όταν η τελική ξεπερνά τα 300 km/h. Μάλιστα, η Dodge αναφέρει πως χάρη στο πακέτο Extreme Aero στα 285 km/h παράγεται ένας τόνος(!) κάθετου αεροδυναμικού φορτίου με το κιτ να περιλαμβάνει μία τεράστια πίσω πτέρυγα και ένα μεγάλο ανθρακονημάτινο αεροδυναμικό διαχύτη.

Οι μηχανικοί έχουν καταφέρει ισόποση κατανομή βάρους 50/50, η ανάρτηση έχει 10 διαφορετικές ρυθμίσεις με αγωνιστικά αμορτισέρ Bilstein και 19άρες ζάντες, τα λάστιχα είναι τα Kumho Ecsta V270, ενώ μπροστά υπάρχουν εξαπίστονα κεραμικά δισκόφρενα Brembo 360 mm και πίσω τετραπίστονα. Η παραγωγή του Dodge Viper ACR ξεκινά το φθινόπωρο οπότε θα ανακοινωθεί η τιμή πώλησης καθώς και περισσότερα στοιχεία. Έως τότε μπορείτε να απολαύσετε το αμερικανικό supercar στο παρακάτω άλμπουμ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!