NEA

H πανέμορφη ρετρό Porsche 911 της Singer!

SINGER-PORSCHE-911-GOODWOOD-9

Προφανώς και δεν πρόκειται για την Singer που φτιάχνει ραπτομηχανές, αλλά για μία αμερικανική εταιρία που ασχολήθηκε με μετατροπές στο παρελθόν…

Στο Goodwood η αμερικανική Singer -που είχε ασχοληθεί με μετατροπές της 964 την περίοδο από το 1989 έως το 1994- παρουσίασε δύο γοητευτικές Porsche 911 με ρετρό στιλ και εμφάνιση. H μια από αυτές είναι μια targa που προορίζεται για έναν Καναδό πελάτη της εταιρείας που όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες έχει μια αδυναμία στο πορτοκαλί (το αγαπημένο μας χρώμα εδώ στο καρότο!).

Εδώ, η 911 targa της Singer παραπέμπει στη δεκαετία του ‘70 αλλά βασίζεται στην 911 με εσωτερικό κωδικό 964 της δεκαετίας του ’90. Και καταφέρνει να ξεχωρίζει από ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες, όπως το δέρμα στον υποτυπώδη χώρο αποσκευών, τις ρετρό ζάντες Fuchs, τα δυο διαφορετικά προσθαφαιρούμενα τμήματα της οροφής από ύφασμα και ανθρακόνημα κ.α.

Στην targa του Καναδού υπάρχει ένας 6-κύλινδρος μπόξερ 4.000 cc που έχει εξελιχθεί από την Ed Pink Racing. Η άλλη 911 της Singer ανήκει σε έναν Βρετανό και -μεταξύ άλλων- έχει ολοκληρώσει κάποιους γύρους στο Hill Climb του Goodwood με τον Dario Franchitti στο τιμόνι. Ήταν και αυτή στο Goodwood με μεγαλύτερο κινητήρα στα 3.800 cc με την αναβάθμιση και το ρεκτιφιέ της Cosworth, συνδυάζεται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο και η ανάρτηση είναι της Ohlins. Στο εσωτερικό υπάρχει αρκετό γυμνό μέταλλο, βαμμένο στο χρώμα του αμαξώματος. Προφανώς, όχι για οικονομικούς λόγος, αλλά για την μείωση του συνολικού βάρους.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!