ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Seat: Υβριδικά και ηλεκτρικά μετά το 2020

seat_leon_st_cupra

Μπορεί στον όμιλο VW οι εναλλακτικές τεχνολογίες κίνησης (βλέπε υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα) να είναι πλέον της μόδας, η Seat όμως δεν βιάζεται να ενδώσει.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Jurgen Stackmann, προέδρου της εταιρίας, υπάρχει “μηδενική ζήτηση” για κάποιο plug-in υβριδικό ή αμιγώς ηλεκτρικό όχημα, που θα φέρει το λογότυπο της Seat. Γι αυτό ακριβώς και η φίρμα δεν μπαίνει στη λογική να ακολουθήσει τα διεθνή τεκταινόμενα, που θέλουν τους κατασκευαστές να επενδύουν ολοένα και μεγαλύτερα ποσά στην εξέλιξη τέτοιων οχημάτων.

Φυσικά, όποτε το θελήσει, υπάρχει πάντα έτοιμη τεχνολογία στον όμιλο, στην οποία μπορεί να έχει πρόσβαση. Κάτι τέτοιο όμως δεν δείχνει να είναι πολύ πιθανό πριν από το 2020 και αυτό όχι γιατί τότε θα αλλάξουν άποψη οι οπαδοί της φίρμας αλλά λόγω των μελλοντικών προδιαγραφών ρύπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ένας λόγος που κρατάει πίσω τη Seat φαίνεται να είναι και το κόστος, που σίγουρα θα μειωθεί αργότερα, όσο ωριμάζουν αυτές οι τεχνολογίες.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!