NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Abarth 595 Yamaha FRE για τους δρόμους!

abarth_595_yamaha_1

Μία ειδική έκδοση του 595 -με 160 ίππους και ένα πιο “αγωνιστικό” setup- παρουσίασε η Abarth, για την εξέλιξη της οποίας έβαλε το χεράκι της και η Yamaha…

abarth_595_yamaha_2Από το όνομα και μόνο -Abarth 595 Yamaha Factory Racing Edition- μπορεί κανείς να καταλάβει περί τίνος πρόκειται, αν και το συγκεκριμένο δεν προορίζεται για αγώνες αλλά για κανονική χρήση σε δρόμο. Το 595 Yamaha FRE κοσμεί το περίπτερο της εταιρίας στη Φρανκφούρτη, όντας μία ειδική έκδοση, φορτωμένη με αρκετά καλούδια. Εμφανισιακά, οι αλλαγές στο εξωτερικό μέρος είναι διακριτικές και περιορίζονται στα σχετικά λογότυπα, στους τροχούς των 17 ιντσών και στη Record Monza εξάτμιση. Εντός πάλι ξεχωρίζουν τα δερμάτινα καθίσματα με το flat bottom τιμόνι και τα μεταλλικά πεντάλ.

newabarth003Κάτω από το καπό του Abarth κρύβεται το γνωστό υπερτροφοδοτούμενο σύνολο των 1.4 λίτρων, το οποίο όμως για την περίσταση αποδίδει 20 επιπλέον ίππους -φτάνοντας αισίως στους 160. Η έξτρα ισχύς ανεβάζει την τελική ταχύτητα στα 204 χλμ./ώρα, ρίχνοντας παράλληλα το χρόνο του 0-100 στα 7,9 δλ. Αναβαθμισμένη είναι και η ανάρτηση, που φέρει σκληρότερα αμορτισέρ της Koni και ελατήρια της Eibach. Με αυτές τις προσθήκες οι μηχανικοί της εταιρίας υποστηρίζουν ότι έχει αυξηθεί η ακρίβεια του συστήματος διεύθυνσης και η αίσθηση που προσφέρει το αυτοκίνητο στον οδηγό.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!