NEA

Schaeffler: Ματιές στο μέλλον από την έκθεση του Ντιτρόιτ

schaeffler naias 2016 (9)

Το μέλλον της αυτοκίνησης ανήκει στην υβριδοποίηση διαφόρων συστημάτων, όπως του κινητήρα, της μετάδοσης, του σασί και του ηλεκτρικού δικτύου…

schaeffler naias 2016 (10)Κοινός παρονομαστής για όλες αυτές τις εξελίξεις είναι η βελτίωση της απόδοσης και η μείωση της κατανάλωσης καθώς και των εκπομπών ρύπων. Η Schaeffler αποτελεί έναν από τους πρωτεργάτες προς αυτή την κατεύθυνση προμηθεύοντας με διάφορα εξαρτήματα και συστήματα τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες σε όλο τον κόσμο. Στην έκθεση του Ντιτρόιτ παρουσίασε και ένα διάφανο μοντέλο από κρύσταλλο ώστε να γίνουν ορατά στο μάτι περίπου 40 προϊόντα και τεχνολογικές καινοτομίες. Ας εστιάσουμε σε μερικές από αυτές:

Schaeffler Hybrid 48V (6)Ηλεκτροϋβριδικά: Τα υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα αυξάνονται συνεχώς και μαζί με αυτά αναζητούνται αποδοτικότερα συστήματα μετάδοσης της κίνησης. Η Schaeffler έχει παρουσιάσει κατά καιρούς διάφορες λύσεις όπως το νέο δίκτυο στα 48V που υπερκαλύπτει τις ενεργειακές απαιτήσεις ενός ηλεκτροϋβριδικού συστήματος. Στο Ντιτρόιτ η γερμανική εταιρία παρουσίασε μια εξελιγμένη εκδοχή του P2 με ενσωματωμένο τον μετατροπέα ροπής, ενώ ο διβάθμιος μειωτήρας E-axle συνδυάζεται αποδοτικά με ηλεκτρικά αυτοκίνητα επιτρέποντας παράλληλα και την εύκολη σχεδίαση σε μετάδοση μίας σχέσης.

SΗλεκτρομηχανικοί ενεργοποιητές: Από το μικρότερο έως το μεγαλύτερο εξάρτημα η Schaeffler δίνει λύσεις. Όπως για παράδειγμα στην περίπτωση του E-Clutch όπου ουσιαστικά το υδραυλικό κανάλι ανάμεσα στο πεντάλ και τον συμπλέκτη έχει αντικατασταθεί από έναν ενεργοποιητή διαμορφώνοντας ένα «clutch-by-wire» σύστημα. Σε σχέση με τους συμβατικούς συμπλέκτες, ο E-Clutch χρησιμοποιεί λιγότερη ενέργεια και απορροφά ισχύ μόνο όταν είναι απαραίτητο. Οι ενεργές ηλεκτρομηχανικές αντιστρεπτικές ράβδοι αντικαθιστούν τις συμβατικές υδραυλικές προορίζονται για χρήση σε υπερπολυτελή λιμουζίνες και SUV.

0009429BΒελτιστοποίηση απόδοσης: Η Schaeffler αποδεικνύει πως υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια για να βελτιωθεί η απόδοση ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης. Για παράδειγμα οι νέοι μηχανισμοί μεταβολής της φάσης των εκκεντροφόρων βοηθούν στην καλύτερη αναπνοή ενός κινητήρα (με μεταβολή φάσης έως 600 μοίρες σε μόλις ένα δευτερόλεπτο), ενώ παράλληλα υπάρχουν οι μηχανισμοί προσωρινής απενεργοποίησης κυλίνδρων (π.χ. σε έναν V8). Η έναρξη της παραγωγής του συστήματος UniAir το 2009 σήμανε μια νέα εποχή στη διαχείριση των βαλβίδων και μόνο στην Βόρεια Αμερική έχουν κατασκευαστεί πάνω από ένα εκατομμύριο μονάδες με στόχο των διπλασιασμό της παγκόσμιας παραγωγής μέσα στο 2016.

schaeffler naias 2016 (7)nSnn

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!