NEA

Ποια ήταν η Ύαινα της Lancia;

Lancia-Hyena-Zagato-1

Η σπέσιαλ πράσινη Hyena βασίζεται στη θρυλική Integrale, είναι δημιούργημα της Zagato και του σχεδιαστή της Marco Pedracini και σε 24 αντίτυπα το 1992…

Όταν παρουσιάστηκε η Lancia Hyena by Zagato, πριν από 24 χρόνια και που στην διάρκεια του χρόνου εξελίχθηκε σε εξαιρετικά σπάνια, κόστιζε περίπου 75.000 δολάρια. Τώρα, το 2016 και σε δημοπρασία που θα γίνει αύριο 5 Φεβρουαρίου στο Παρίσι, η καταπράσινη υπ’ αριθμόν 15 Ύαινα, αναμένεται να αλλάξει χέρια για ένα ποσό που θα κυμαίνεται από 220.000 έως 260.000 ευρώ. Η Lancia Hyena προέκυψε από την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα πιο προχωρημένο -από την συντηρητική εμφάνιση της Delta Integrale– μοντέλο, με κουπέ διθέσιο στιλ.

Έτσι, χρησιμοποιήθηκε ο τετρακύλινδρος turbo των 2.000 cc με αυξημένη την ισχύ στα 250 άλογα, ενώ  στην Zagato μείωσαν και το αρχικό βάρος της Integrale χρησιμοποιώντας αλουμίνιο για το αμάξωμα και ανθρακόνημα. Κάτι εντυπωσιακό για τα δεδομένα του 1992 και μετά από περικοπές στο ταμπλό, στην κονσόλα και στις επενδύσεις στις πόρτες, το απόβαρο μειώθηκε κατά 200 κιλά και έπεσε στα 1.100 συνολικά.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!