NEA

H νέα Maserati Levante και σε ντίζελ

Maserati-Levante_2017_1000

Η Maserati Levante έκανε πρεμιέρα στην Γενεύη και στην κεντρική Ευρώπη θα κοστίζει από περίπου 70.000 ευρώ…

Μετά τις πρώτες φωτογραφίες, η Maserati έδωσε περισσότερα στοιχεία για την βασική έκδοση της Levante, η οποία κινείται από τον bi-turbo V6 των 3.000 κ.εκ. (350 ίπποι, 500 Νm), που εξασφαλίζει ένα 0-100 σε 6,0 δλ. και τελική στα 250 χλμ./ ώρα. Η Levante S έχει κάτω από το καπό της τον ίδιο V6 που εδώ αποδίδει  430 άλογα και 580 Nm, το 0-100 είναι στα 5,2 δλ. και η τελική στα 265 χλμ./ ώρα. Όπως είναι αναμενόμενο, η πετρελαιοκίνητη Levante στα 3.000 κ.εκ. με τα 275 άλογα είναι η πιο «αργή», καθώς χρειάζεται 6,9 δλ. για το 0-100, ενώ η τελική της φτάνει τα 230 χλμ./ώρα.

Η τετρακίνηση με τον κωδικό Q4 είναι δεδομένη, όπως και η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση και το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων με τα συνολικά 4 προγράμματα λειτουργίας (Normal, Ice, Sport και off road). Στο μέλλον υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιηθεί και ο υπερτροφοδοτούμενος V8 των 3.800 κ.εκ. που κινεί και τις Ferrari, με τη φήμες να λένε πως η απόδοσή του για την περίσταση θα φτάνει τα 530 άλογα.

Αισθητικά, η Levante χαρακτηρίζεται από την κλασική μάσκα των μοντέλων της ιταλικής εταιρείας, καθώς και από τη ψηλή γραμμή των παραθύρων της, ενώ αξιοσημείωτος είναι ο συντελεστής οπισθέλκουσάς της που είναι μόλις 0,31. Τα οικογενειακά πρότυπα ακολουθεί και το εσωτερικό, με την οθόνη των 8,4 ιντσών να δεσπόζει στην κεντρική κονσόλα. Από κει και πέρα ο εξοπλισμός είναι πλούσιος ενώ μπορεί να εμπλουτιστεί και άλλο με διάφορα πακέτα τα οποία είναι διαθέσιμα. Για παράδειγμα το πακέτο Luxury Trim περιλαμβάνει μεταξύ άλλων επενδύσεις από ξύλο και ηχοσύστημα Harman Kardon, ενώ το Zegna δερμάτινες επενδύσεις υψηλής ποιότητας σε συνδυασμό με μετάξι.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!