ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τι είναι το Goodyear Eagle-360;

Όταν έρθει η εποχή που τα αυτοκίνητα δεν θα έχουν τροχούς αλλά σφαίρες για την κίνησή τους, τότε η Goodyear θα έχει την λύση έτοιμη…

Goodyear Eagle-360 spherical tire (6)Το ελαστικό Eagle-360 σχεδιάστηκε για αυτόνομα αυτοκίνητα στο μακρινό μέλλον, όπως τα έχουμε δει σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας και όπως ενδεχομένως να μπορούμε να τα φανταστούμε τον επόμενο αιώνα. To ενδιαφέρον είναι πως με τα ελαστικά Eagle-360 δεν θα έχουν επαφή με το σασί καθώς αυτά θα φοριούνται μέσα στους θόλους χρησιμοποιώντας ένα μαγνητικό πεδίο που παράλληλα θα αντικαθιστά την λειτουργία της ανάρτησης.

Goodyear Eagle-360 spherical tire (5)Οι σφαίρες θα προσφέρουν ευελιξία προς κάθε κατεύθυνση και ουσιαστικά ανάλογα με την κύλισή τους θα αλλάζει το αυτοκίνητο κατεύθυνση, ενώ τα πέλμα τρων ελαστικών θα έχει ειδική γόμα που θα μαλακώνει στο βρεγμένο προσφέροντας ιδανική πρόσφυση. Ειδικοί σένσορες θα ελέγχουν την φθορά κάθε ελαστικού ενώ το παρκάρισμα θα είναι παιχνίδι προς κάθε κατεύθυνση. Ομολογουμένως, το Eagle-360 της Goodyear είναι ένα πολύ ευφάνταστο… όσο και φανταστικό concept!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!