NEA

Mazda MX-5 RF με στιλ targa [vid]

H κουπέ εκδοχή του MX-5 κάνει πρεμιέρα στην έκθεση της Νέας Υόρκης με μία οροφή που θυμίζει περισσότερο targa, παρά μία κλασική σκληρή αναδιπλούμενη…

MAZDA-MX-5-RF (9)Κυρίως, λόγω της πίσω σταθερής «κολόνας» που αποτελεί και ένα ιδιαίτερο οπτικά χαρακτηριστικό, το MX-5 RF (από το Retractable Fastback που σε ελεύθερη απόδοση σημαίνει αναδιπλούμενο Fastback) παραπέμπει περισσότερο σε ένα targa (έστω και αν αυτή η κολόνα μετατοπίζεται μαζί με το κάλυμμα). Η πίσω «κολόνα» κατασκευάζεται από την Webasto και προσθέτει στο συνολικό βάρος ακόμα 40 κιλά, ενώ η σκληρή οροφή ανοιγοκλείνει μέσα σε λίγα δεύτερα. Η όλη διαδικασία γίνεται και εν κινήσει (έως 10 χλμ./ ώρα), ενώ ενδιαφέρον είναι πως δεν επηρεάζεται το πορτμπαγκάζ (παραμένει στα 130 λίτρα, όπως και στο roadster).

MAZDA-MX-5-RF (2)Στην Κεντρική Ευρώπη, το MX-5 με τη σκληρή αναδιπλούμενη οροφή θα είναι, όπως ακριβώς συνέβαινε και στην προηγούμενη γενικά του, περίπου 2.000 ευρώ πιο ακριβό σε σχέση με το ρόουντσερ (δηλ. θα ξεκινά περίπου από τις 25.000 ευρώ). Το Mazda MX-5 RF θα είναι διαθέσιμο τόσο με το βασικό κινητήρα των 1.500 κυβικών και των 130 ίππων όσο και με το μεγαλύτερο δίλιτρο σύνολο των 160 ίππων, ενώ αποκλειστικά για το RF θα υπάρχει και αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!