NEA

Η Subaru ετοιμάζει WRX STI με 330 άλογα!

Τα νέα έρχονται από τη Νέα Υόρκη όπου η Subaru παρουσιάζει το πεντάθυρο Impreza και στοχεύει στο αντίπαλο δέος…

Subaru Impreza New 2017 (3)Το νέο Impreza κάνει πρεμιέρα και στην σεντάν εκδοχή του, αλλά για την Ευρώπη προφανώς το πιο ταιριαστό σχήμα δεν είναι άλλο από το πεντάθυρο με την κάπως βάγκον προσέγγιση (ειδική με τις ράγες οροφής παραπέμπει σε crossover). Το νέο Impreza βασίζεται σε μία ολοκαίνουργια πλατφόρμα (την Global Platform, 70% πιο δύσκαμπτη, πίσω ανάρτηση με διπλά ψαλίδια), ενώ ήδη οι Ιάπωνες δουλεύουν πάνω στο τετρακίνητο WRX STi που θα έχει υβριδικό σύστημα πρόωσης (προφανώς κάποιο ηλεκτροκινητήρα στην μετάδοση ως έξτρα boost).

Subaru Impreza New 2017 (4)Τα νέα Impreza είναι μεγαλύτερα σε διαστάσεις από κάθε άλλη φορά. Συγκεκριμένα, το μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά 2,5 εκ. με το μήκος στα +4,1 εκ. και το πλάτος στα +3,8 εκ. (αντίθετα το ύψος έχει μειωθεί κατά 1 εκ. για καλύτερη αεροδυναμική). Στο εσωτερικό, η στερεότυπη άποψη της Subaru εκμοντερνίζεται ως ένα σημείο από την touch-screen στην κονσόλα, ψηλότερα υπάρχει και μία μικρότερη οθόνη με επιπλέον πληροφορίες, ενώ πλήρης είναι ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας με ηλεκτρονικά συστήματα τελευταίας γενιάς (από υποστήριξη smartphone έως torque vectoring).

Αν και θα περίμενε κανείς μια πιο light προσαρμογή, τα Impreza θα συνεχίσουν να έχουν την γνωστή μόνιμη «συμμετρική» τετρακίνηση, καθώς και τετρακύλινδρους boxer κινητήρες ξεκινώντας από τον δίλιτρο με τα 152 άλογα (με άμεσο ψεκασμό, στην Ευρώπη φυσικά και τον πρώτο λόγο θα τον έχει ο δίλιτρος ντίζελ των περίπου 150 ίππων). Λογικά, θα δούμε και μικρότερα σε χωρητικότητα μηχανικά σύνολα, ίσως και υπερτροφοδοτούμενα στα 1.600 κ.εκ. Διότι καλή και η τετρακίνηση (εξού και οι φωτογραφίες με την βροχή) που μετρά κάτι παραπάνω για τους Αμερικανούς, αλλά στην Ευρώπη η τάση που έχει καθιερωθεί έχει όνομα και λέγεται downsizing…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!