NEAΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ποιά είναι τα πιο φρέσκα και ακριβότερα αυτοκίνητα της Ευρώπης;

most expensive cars 2016_

Παρόλο που η Ευρώπη είναι η 2η μικρότερη ήπειρος στον κόσμο και η 3η αγορά αυτοκινήτου (1η η Κίνα, 2η οι ΗΠΑ), σε αυτή κυκλοφορούν και κατασκευάζονται τα πιο ακριβά αυτοκίνητα του κόσμου!

Αν και η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία πιστώνεται αρκετές από τις πατέντες που σήμερα θεωρούμε δεδομένες (εδώ το σχετικό άρθρο), η Ευρώπη ήταν και θα είναι η Μέκκα της αυτοκίνησης κατασκευάζοντας τα καλύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο. Κατά γενικό κανόνα, όχι μόνο τα ποιοτικότερα, ταχύτερα και ασφαλέστερα, αλλά και τα ακριβότερα με το 2016 να έχει να επιδείξει ένα γαλλικό, ένα σουηδικό, ένα ολλανδικό, ένα γερμανικό, δύο ιταλικά και τέσσερα βρετανικά. Για οποιαδήποτε απόκλιση στις τιμές, απλά δείξτε κατανόηση και όχι περιφρόνηση για όσους μπορούν να αποκτήσουν κάποιο από αυτά. Και αν μας ξέφυγε κάνα ακριβότερο, με το συμπάθιο, δεν χάθηκε και ο κόσμος…

€2,4 εκ. – Bugatti Chiron

Bugatti-Chiron-52Τα λόγια είναι περιττά για την hyper Bugatti που παρουσιάστηκε στην Γενεύη. Με 1.500 άλογα τα έχει όλα «…ως το ισχυρότερο, ταχύτερο, πολυτελέστερο και πιο εξειδικευμένο αυτοκίνητο που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα», όπως κοκορεύονται στην γαλλική εταιρία. Για αυτόν που θα το αποκτήσει μένει να επιβεβαιωθεί το σπάσιμο των 431 χλμ./ώρα, του ρεκόρ της Veyron.

€1,89 εκ. – Koenigsegg Regera

Koenigsegg_Regera_frontΥπερτιμημένη ή όχι, η σουηδική εταιρία έχει καταφέρει να καθιερωθεί στα supercars κλέβοντας φέτος την παράσταση με το Regera των 2.000 Nm. Γνωστό και ως megacar (μιας και η ισχύς του ξεπερνά το 1 megawatt), όλη η ισχύς στο Regera περνά στους πίσω τροχούς, ενώ το σύστημα πρόωσης είναι υβριδικό και συνδυάζει 3 ηλεκτροκινητήρες. Μιλώντας με αριθμούς έχουμε και λέμε:  0-100 σε 2,8 δλ., 0-200 σε 6,6 δλ. και 0-300 σε 10,9 δλ. Και όταν υπάρχει μια μεγάλη ευθεία, τότε ένα 0-400 μπορεί να επιτευχθεί σε περίπου 20 δευτερόλεπτα!

€595.000 – Mercedes-Maybach S 600 Pullman

Mercedes-Benz-S600_Pullman_Maybach_2016_1000Η αρχέτυπη Mercedes-Benz 600 (W100) είχε αποκτηθεί από σημαίνων πρόσωπα της εποχής, όπως οι John Lennon, Hugh Hefner, Saddam Hussein, Mao Zedong κ.α. Όπως και τότε, έτσι και στην σύγχρονή της εκδοχή η Mercedes-Maybach 600 είναι διαθέσιμη και σε Pullman έκδοση φτάνοντας τα 6,499 μέτρα. Ή όσο δύο Smart ForTwo μαζί. Χάρη στο τεράστιο μεταξόνιο των 4,418 μέτρων (όσο περίπου ένα Seat Leon) δεν θα παραπονεθεί ακόμη και ένας γίγαντας όπως είναι ο Gherghe Muresan των 2,31 μέτρων!

€486.710 – Rolls-Royce Phantom Extended Wheelbase

Rolls-Royce Phantom Extended WheelbaseΠροσθέστε μία βασική έκδοση της Mercedes-Benz S-Class στην τιμή της απλής και νορμάλ Rolls-Royce Phantom, και χαλάλι της για να αποκτήσετε την επιμηκυμένη Phantom Extended Wheelbase! Με τιμή κοντά στο μισό εκατομμύριο αυτή είναι για πολλούς η απόλυτη business λιμουζίνα που μπορεί να αποκτήσει κανείς, με τις ευλογίες του BMW Group.

€459.697 – Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe

Rolls-Royce Phantom Drophead CoupeΑυτό είναι το ακριβότερο τετραθέσιο ανοιχτό αυτοκίνητο που παράγεται αυτή την στιγμή. Και δεν χωρά αμφιβολία πως οι ειδικοί της Rolls-Royce έχουν κάνει τα απαραίτητα ώστε οι επιβαίνοντες να απολαμβάνουν την ίδια premium ησυχία στην καμπίνα, με την οροφή κλειστή ή ανοιχτή.

€389.356 – Lamborghini Aventador LP 750-4 SV Roadster

Lamborghini-Aventador_LP750-4_SV_Roadster_2016_1000Ξεχάστε για λίγο την Centenario, την Veneno και την Sesto Elemento. Η Superveloce εκδοχή της Aventador, στην roadster εκδοχή της, είναι ότι πρέπει για μια βόλτα στην παραλιακή του Μαϊάμι ή της Γλυφάδας. Σημασία δεν έχει το μέρος, ούτε μόνο τα χρήματα, αφού θα πρέπει να έχεις ειδικά κονέ για να αποκτήσεις μια από τις 500 όλες και όλες Aventador SV με την ισχυρότερη εκδοχή του V12. Φυσικά, μετά τους 770 ίππους της Centenario…

€379.000 – Ferrari F12tdf

Ferrari-F12-TDF (6)Μετά από μία σπέσιαλ περιποίηση η Ferrari που είναι εμπνευσμένη από το Tour de France έχει κάτω από το καπό της την ισχυρότερη εκδοχή του V12 των 6.300 κ.εκ. που αποδίδει 780 άλογα! Μεταξύ άλλων διαθέτει και ενεργητική τετραδιεύθυνση, ενώ σε ότι αφορά τις επιδόσεις σημειώστε ένα 0-100 σε 2,9 δλ. με τελική ταχύτητα στα 340 χλμ./ώρα. Αξιοσημείωτο είναι πως με ταχύτητα 200 χλμ./ώρα το μέγιστο αεροδυναμικό φορτίο στον πίσω άξονα της F12tdf φτάνει τα 200 κιλά.

€330.000 – Rolls-Royce Dawn

Rolls-Royce-Dawn_2017_Μπορεί να βασίζεται στην Ghost Series II και να έχει στενή σχέση με την Wraith, αλλά η Dawn είναι το πιο νέο μοντέλο στην γκάμα της βρετανικής φίρμας και όπως και να το κάνουμε έχει άλλη χάρη. Όσο έχει και ο V12 των 6.600 κ.εκ. για χαλαρές βόλτες μακριά από το άγχος (..λέμε και κανά αστείο να περνά η ώρα).

€324.900 – Spyker C8 Preliator

Spyker-C8_Preliator_2017_1000 (1)Η επιλογή αυτή αφορά ένα πολύ ειδικό αυτοκίνητο από μια πολύ ειδική εταιρία που συναρπάζει με την αυθεντική άποψη του εσωτερικού. Μετά από πολλές περιπέτειες η ολλανδική Spyker κατάφερε να επιστρέψει μέσω Γενεύης όπου και παρουσίασε το C8 Preliator που θα παραχθεί σε μόλις 50 μονάδες. Την κίνηση αναλαμβάνει ένας V8 των 4.200 κ.εκ. με 525 άλογα. Ναι, ο βενζίνης της Audi, οπότε δεν θα χρειαστεί να τρέχετε στα συνεργεία λόγω dieselgate…

€323.918 – Bentley Mulsanne Speed

Bentley-Mulsanne_Speed_2017_1600x1200_wallpaper_02Ολοκληρώνοντας αυτό είναι το φτηνότερο από τα βρετανικά μοντέλα της παρέας, ενώ θα πρέπει να ξέρετε πως το χρυσαφί χρώμα που βλέπετε χρεώνετε εξτρά όσο ένα κόμπακτ SUV. Από τις 400 ώρες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της κατασκευής μιας Mulsanne Speed, οι 150 είναι αφιερωμένες στο δερμάτινο σαλόνι, ενώ μπορεί να ικανοποιηθεί και η πιο τρελή απαίτηση. Για παράδειγμα, είχα ακούσει κάποτε πως μια ζάμπλουτη χήρα Βρετανίδα επιθυμούσε το ταμπλό να φτιαχτεί από το ξύλο μίας κερασιάς που είχε φυτέψει κάποτε ο μακαρίτης ο άντρας της, στον κήπο τους. Έτσι, για να οδηγεί (προφανώς ο σοφέρ) και να τον σκέφτεται (προφανώς η μαντάμ)!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!