ΑΓΩΝΕΣ

GP Ισπανίας: Νικητής ο 18χρονος Max Verstappen!

spain VERSTAPPEN-1

Με αυτή την νίκη o Max Verstappen έγραψε ιστορία ως ο νεότερος πλέον σε ηλικία πιλότος στο πρωτάθλημα της Formula 1 που έχει κατακτήσει ένα Grand Prix –  Στο μηδέν η Mercedes ελέω σύγκρουσης του Hamilton με τον Rosberg στον 1ο γυρο, στο βάθρο η Ferrari κάνοντας το «2-3» με τους Raikkonen και Vettel.

7d0e2c56-0bff-4139-a6e3-f326c3ea519b_800Αν και όλα έδειχναν πως η Mercedes θα είχε ένα σχετικά ξεκούραστο αγώνα τελικά η επιπόλαιη κίνηση του Hamilton να προσπεράσει στην 4η στροφή και μετά την εκκίνηση τον Rosberg είχε ως αποτέλεσμα τα δύο μονοθέσια να συγκρουστούν και να καταλήξουν εκτός πίστας κολλημένα στο χαλίκι. Από την στιγμή που ο Hamilton έβγαλε εκτός μάχης και τον εαυτό του και τον Nico Rosberg, στερώντας από τη Mercedes να διεκδικήσει έστω και έναν βαθμό στο ισπανικό Γκραν Πρι, τα πάντα ήταν ανοιχτά.

749b433a-a2fc-4ce1-9439-2e438a96a0d0_800Στη συνέχεια ηγήθηκαν του αγώνα οι Ricciardo και Verstappen με τον Vettel να ακολουθεί στενά. Ο Γερμανός της Ferrari έκανε ταχύτερο γύρο στον 17ο έχοντας ήδη περάσει μπροστά και μετά από αρκετά ντουμπλαρίσματα θέσεων προσφέροντας θέαμα και αγωνία.  Ωστόσο, ο Max Verstappen οδήγησε αλάνθαστα από τον 45ο γύρο όπου ο Ricciardo πέρασε στα pits και στην 2η θέση. Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά στην ιστορία της F1, ακούστηκε προς τιμήν του νικητή ο Ολλανδικός Εθνικός ύμνος (ο πατέρας του Max Verstappen, ο Jos, δεν είχε κερδίσει ποτέ σε αγώνα).

838da8a4-1efe-412f-ac25-2bfe4b002d82_800O Max Verstappen, ο οποίος στην πρώτη του εμφάνιση με τη Red Bull, έπειτα από την αμοιβαία αλλαγή του με τον Kvyat και μετά από μια σκληρή μονομαχία με τον Raikkonen που τελικά τερμάτισε δεύτερος και μέχρι στιγμής δείχνει αναγεννημένος και πιο σταθερός από τον Vettel, είδε πρώτος την καρό σημαία, κατοχυρώνοντας τη νίκη. Έτσι έγινε και ο νεότερος οδηγός που κερδίζει Γκραν Πρι, αφήνοντας τον Vettel, που το 2008 στο Ιταλικό Γκραν Πρι ήταν 21 ετών και 73 ημερών, στη δεύτερη θέση της σχετικής κατάταξης. Στην 3η και 4η θέση οι Vettel και Ricciardo, παρά το κλατάρισμα του πίσω αριστερά τροχού του στον τελευταίο γύρο. Εκτός αγώνα ο Alonso λόγω μηχανικού προβλήματος και εκτός βαθμολογούμενης 10άδας ο Button. Δείτε εδώ την βαθμολογία στο πρωτάθλημα, επόμενος αγώνας στο Μονακό (29 Μαίου).

05-Spanish-Race1-1k-EN

05-Spanish-Race2-1k-EN

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!