ΑΓΩΝΕΣ

GP Μονακό: Πρώτη φετινή νίκη για τον Lewis Hamilton!

Archivnummer: D297456

Βροχή στο Μονακό σημαίνει εξόδους και επαφές οι οποίες δεν απουσιάσαν από τον αγώνα – Κατώτερη των προσδοκιών η Ferrari που δεν απείλησε σε κανένα σημείο – Ο Hamilton πιο κοντά στον πρωτοπόρο Rosberg…

c6f07ca8-7e9e-4387-a8f4-42f302c0fbee_800Η έντονη βροχόπτωση και η μειωμένη ορατότητα λόγω του σπρέι πίσω από τα μονοθέσια (θυμηθείτε πως το GP του Μονακό είναι σαν να κινείται ταύρος σε υαλοπωλείο) οδήγησε στην έναρξη του αγώνα με το safety cars να οδηγεί για 7 γύρους μπροστά και τα μονοθέσια να έχουν ξεκινήσει με φουλ βρόχινα λάστιχα. Στη συνέχεια είχαμε αρκετούς εξόδους και συγκρούσεις (π.χ. η Renault του Palmer) και να «μπαίνει» στην πίστα το virtual safety car. Με την πίστα να στεγνώνει οι ομάδες βάζουν ενδιάμεσα λάστιχα και σταδιακά προς τα soft και τα ultra-soft. Μπροστά συνεχίζει ο Ricciardo με τους Rosberg και Hamilton να ακολουθούν.

69571037-00cf-41a0-b65a-42b667f692e3_800Ο Raikkonen εγκαταλείπει όταν το έχασε στα φρένα και έπεσε στο τοίχωμα και στον 16ο γύρο ο Hamilton περνά τον Rosberg και βρίσκεται πίσω από τον Ricciardo. Οι δύο πιλότοι κάνουν εναλλάξ τους ταχύτερους γύρους όσο η πίστα στεγνώνει, ο Kvyat συγκρούεται ανόητα με τον Magnussen. Ο Verstappen κερδίζει θέσεις και κάνει ταχύτερο χρόνο οδηγώντας εξαιρετικά και γρήγορα, αλλά η Red Bull προχωρά σε τραγικό λάθος και δεν αλλάζει σωστά τα λάστιχα με τον Hamilton να περνά μπροστά στον αγώνα. Εκτός ο Magnussen πάνω στις μπαριέρες, εκτός και ο Verstappen.

f35893e4-907e-4f7e-9c69-554be7913d8d_800Έχοντας περάσει τα μέσα του αγώνα ο Hamilton κινείται ταχύτατα με τον Ricciardo σε απόσταση αναπνοής και τον Vettel να παρακολουθεί από απόσταση ασφαλείας. Μάλιστα, ταχύτερο χρόνο έκανε μέχρι και ο Perez δείχνοντας πως τα super soft λειτουργούν ιδανικά στο Μονακό. ΟΙ επαφές δεν έλειψαν ούτε από τις Sauber, ούτε από τις NAS που συγκρούστηκαν μεταξύ τους και εγκατέλειψαν.

78b6fc4b-1cad-404d-881d-a94f410bdf9a_800Με περισσότερες επαφές και συγκρούσεις παρά ντουμπλαρίσματα, περνάμε στον 70ο γύρο όπου ο Hamilton προπορεύεται με 3 δλ. του Ricciardo. Μερικές σταγόνες βροχής αρχίζουν να πέφτουν αλλά ο Βρετανός καταφέρνει να τερματίσει 1ος, στο βάθρο ο Ricciardo με τον Perez, απογοήτευση ξανά από την Ferrari με τον Vettel στην 4η θέση. Παρακάτω η κατάταξη στο GP του Μονακό, δείτε εδώ την βαθμολογία στο πρωτάθλημα, επόμενος αγώνας στον Καναδά (12 Ιουνίου).

SMS===> GP Μονακό, οι πιο σημαντικές στούκες!

monaco gp results 201606-Monaco-Race1-1k-EN06-Monaco-Race2-1k-EN

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!