NEA

Σε πρώτο πλάνο η AM-RB 001!

Aston_Martin-AM-RB_001-2018 (2)

Οι Aston Martin & Red Bull Racing αποκαλύπτουν ένα σπέσιαλ hypercar με ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα και με απόλυτη αναλογία κιλών ανά ίππο στο 1/1!

Aston_Martin-AM-RB_001-2018 (9)Η AM-RB 001 (η ονομασία προέρχεται από τα ακρωνύμια των Aston Martin και Red Bull) αποτελεί το πρώτο έργο του Adrian Newey, του διάσημου και για αρκετούς υπερτιμημένου αεροδυναμιστή στον χώρο της F1. Μάλιστα, σχεδιαστικά και κατασκευαστικά η διθέσια AM-RB 001 είναι τόσο εξεζητημένη ώστε να της αποδίδεται άτυπα ο τίτλος «…ενός μονοθεσίου της F1 με άδεια κυκλοφορίας για τον δρόμο».

Οι Βρετανοί επιθυμούν ίσως να δημιουργήσουν κάτι ανάλογο που είχε κάνει ο Gordon Murray με την McLaren F1 και στοχεύουν στην παραγωγή τουλάχιστον 99 αυτοκινήτων με στόχο έως τα 150. Σε αυτά θα προστεθούν και 25 με αγωνιστικές προδιαγραφές, ενώ οι φήμες έχουν αρχίσει να φουντώνουν και γύρω από ένα πρωτότυπο LMP1 για να πρωταγωνιστήσει στο Le Mans και κόντρα στο Ford GT.

Aston_Martin-AM-RB_001-2018 (10)Ο Newey αναφέρει πως η σχεδίαση της AM-RB 001 έγινε ώστε τα άκρα του αυτοκινήτου να παράγουν το μέγιστο κάθετο αεροδυναμικό φορτίο (downforce), με το πλάτος να είναι στα περίπου 1,9 μέτρα και το ύψος να μην ξεπερνά το 1 μέτρο. Χαρακτηριστική είναι η απουσία των εξωτερικών καθρεπτών, καθώς η AM-RB 001 που θα κυκλοφορήσει από τα τέλη 2017 θα χρησιμοποιεί κάμερες οπισθοπορείας για να αναπαράγει την εικόνα από τα πλαϊνά. Οι πόρτες θα ανοίγουν κάθετα (gullwing) για πιο εύκολη πρόσβαση.

Όσον αφορά στο σύστημα πρόωσης, από τα ελάχιστα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά είναι πως ο V12 δεν έχει καμία σχέση με τον twin-turbo των 5,5 λίτρων που χρησιμοποιείται στην DB11. Το αμάξωμα θα είναι φουλ κάρμπον ενώ η ισχύς υπολογίζεται στους περίπου 900 ίππους, ενώ η Aston Martin δεν διευκρινίζει αν το σύστημα ανάκτησης ενέργειας (ERS) θα συνδράμει και στην ισχύ του V12. Περισσότερες πληροφορίες θα έχουμε σύντομα, μείνετε δικτυωμένοι στο caroto.gr!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!