NEA

Έως 2,26 δισεκατομμύρια δολάρια κοστίζουν… οι υπερατλαντικές διαφορές!

industry study US and EU regulations_

Έρευνα έδειξε πως οι διαφορετικές προδιαγραφές σε θέματα ασφαλείας για αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ ή στην Ευρώπη κοστίζουν περίπου 2,26 δισ. δολάρια τον χρόνο!

Προφανώς θα έχετε αντιληφθεί τις διαφορές -ανάμεσα στα ευρωπαϊκά και αμερικανική πρότυπα- όχι μόνο σε θέματα εκπομπής ρύπων, αλλά και στον τομέα της ασφάλειας. Γενικότερα, οι ευρωπαϊκές νόρμες είναι λίγο πιο αυστηρές απέναντι στις πιο χαλαρές αμερικάνικες. Έτσι, η μετατροπή ενός αυτοκινήτου, που πολλές φορές προϋποθέτει και εξαρχής νέες προσθήκες και σχεδιαστικές αλλαγές, για να μπορεί να πάρει έγκριση τύπου από την Ευρώπη ή το αντίστροφο από τις ΗΠΑ κοστίζει από 1,68 έως 2,24 δισ. δολάρια ετησίως (η φωτογραφία προέρχεται από το Center Automotive Research και εντοπίζει ένα ενδεικτικό παράδειγμα εκεί όπου απαιτούνται αλλαγές σε ένα μοντέλο).

Για παράδειγμα οι κατασκευαστές τοποθετούν μεγαλύτερους αερόσακους στα μοντέλα τους για την βορειοαμερικανική αγορά επειδή εκεί πραγματοποιούνται και τεστ δίχως να είναι δεμένη η ασφάλεια ζώνης (στην Ευρώπη δεν ισχύει κάτι τέτοιο). Η έρευνα έγινε σε συνεργασία με διάφορες ενώσεις κατασκευαστών, σε 116 μοντέλα από διαφορετικές ευρωπαϊκές και αμερικανικές μάρκες, ενώ αντιπροσωπεία των Detroit Big 3 (Ford, GM, Chrysler) σε συνεργασία με Ευρωπαίους κατασκευαστές βρίσκονται αυτές τις μέρες στο Βέλγιο για ένα 14ο γύρο συζητήσεων για να συγκλίνουν και περιορίσουν το κόστος, σύμφωνα με το Automotive News.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!