NEA

Off-road στον αυτόματο πιλότο [vid]

Η Jaguar-Land Rover προχωρούν με γοργά βήματα στην εξέλιξη αυτόνομων αυτοκινήτων που κινούνται πάνω στην άσφαλτο ή ακόμη και… πέρα από αυτή!

Range Rover Sport - Terrain-Based Speed Adaption Research (2)Η βρετανική εταιρία εργάζεται πάνω στο επόμενο βήμα για την αυτόνομη οδήγηση που πάει μακρύτερα και από την άσφαλτο. Πριν από μερικούς μήνες είχαμε γράψει για μία πρωτότυπη τεχνολογία απομακρυσμένου ελέγχου από το smartphone, ενώ πρόσφατα παρουσιάστηκε ένα πρωτότυπο Range Rover Sport με το σύστημα Terrain-Based Speed Adaption (TBSA).

Range Rover Sport - Terrain-Based Speed Adaption Research (1)Ουσιαστικά πρόκειται για ένα σύνολο από κάμερες που ανιχνεύουν κάθε είδους ανάγλυφο και η κεντρική μονάδα προσαρμόζει ανάλογα την ταχύτητα του αυτοκινήτου για βέλτιστη άνεση για τους επιβάτες. Έτσι, στο μέλλον αν σας ξεφύγει ένα «σαμαράκι», μην ανησυχείτε, συστήματα όπως το TBSA θα το έχουν πάρει νωρίτερα χαμπάρι…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!