NEA

H Mercedes-Benz παρουσιάζει το λεωφορείο του μέλλοντος [vid]

Ένα αστικό λεωφορείο του αύριο δεν θα μπορούσε να μην εξοπλίζεται με σύστημα αυτόνομης τεχνολογίας!

mercedes-benz-future-bus (2)Σε μια επίδειξη που έγινε στο Άμστερνταμ το πρωτότυπο λεωφορείο της Mercedes ταξίδεψε για περίπου 20 χιλιόμετρα στον «αυτόματο» (με χρήση του GPS, χάρτες υψηλής ακρίβειας, κάμερες, ραντάρ κ.α.) με ταχύτητα έως 70 χλμ./ώρα. Φυσικά, εκτέλεσε ένα κανονικό δρομολόγιο με στάσεις και τις πόρτες να ανοίγουν και να κλείνουν αυτόματα για να επιβιβαστούν οι επιβάτες, ενώ υπάρχει σύστημα αυτόματος αναγνώρισης για τους σηματοδότες κυκλοφορίας, καθώς και σύστημα αναγνώρισης πεζών και άλλων αντικειμένων.

Στο concept υπήρχε ένας οδηγός για να επιβλέπει το σύστημα CityPilot που ενεργοποιείται από έναν διακόπτη, ενώ απομπλέκεται όταν γίνει κάποια κίνηση (π.χ. ο οδηγός να πιάσει το τιμόνι ή να ακουμπήσει κάποιο από τα πεντάλ). Φυσικά, το λεωφορείο στα Τρίκαλα κινείται εδώ και καιρό στον αυτόματο και δίχως επιβλέπονται οδηγό :-).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!