NEA

Ποιο ήταν το Audi Quattro Group S;

AUDI-QUATTRO-RALLY-CONCEPT (1)

Το άγνωστο αγωνιστικό Audi θα βγει για πρώτη φορά στο δρόμο φέτος, σε αγώνα κλασικών αυτοκινήτων (ράλι Eiffel) στη Γερμανία, με τον Walter Roehrl στο τιμόνι του.

AUDI-QUATTRO-RALLY-CONCEPT (2)Δικαιωματικά μιας και αυτός ήταν που θα το οδηγούσε και πριν από 30 χρόνια, αν όλα δεν πήγαιναν τόσο στραβά. Αλήθεια, τι είχε γίνει πριν από τόσο καιρό; Πολύ απλά, το αγωνιστικό Audi που βλέπετε δεν κατάφερε να τρέξει σε κανέναν αγώνα (μάλιστα, έχει μόλις 30 χλμ. στο κοντέρ του), αφού συνέπεσε με την κατάργηση των αγωνιστικών του Group B, λόγω της θηριώδους δύναμης τους που οδηγούσε σε μοιραία ατυχήματα. Πάντως, το Audi Group S δεν έμοιαζε με κλασικό αγωνιστικό της εποχής (δεν το λες και όμορφο), ενώ στα χαρακτηριστικά του ήταν η τεράστια πίσω πτέρυγα και κυρίως το μεταξόνιο των μόλις 2,20 μέτρων (για λόγους ευελιξίας).

Ο κινητήρας, ο κλασικός αγωνιστικός 5-κύλινδρος της Audi εκείνης της εποχής, βρισκόταν στο κέντρο του αυτοκινήτου που ζύγιζε μόλις 1.000 κιλά χάρη στο πλαίσιο- χωροδικτύωμα και το αμάξωμα από συνθετικά υλικά. Απέδιδε με χαμηλή πίεση στο turbo 320 ίππους, αλλά οι αλλαγές στους κανονισμούς, που προέβλεπαν μικρότερους κινητήρες και μέχρι 300 άλογα, οδήγησαν ολόκληρο το πρότζεκτ να μπει στο χρονοντούλαπο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!