ΑΓΩΝΕΣ

GP Βελγίου: Νικητής ο Rosberg σε έναν συναρπαστικό, όσο και επεισοδιακό αγώνα!

2016 Belgian Grand Prix, Saturday

Με το καλημέρα ο αγώνας στο Spa είχε σύγκρουση των δύο Ferrari με τον Verstappen και με αποκορύφωμα την τρομακτική έξοδο και πρόσκρουση του Magnussen στον 8ο γύρο!

gp belgium spa 2016 (1)Στην 1η μόλις στροφή ο Verstappen έδειξε μία μικρή επιπολαιότητα και προσπάθησε να περάσει από την εσωτερική τον Raikkonen που έκλεινε την γραμμή του και υπό την πίεση του Vettel. Το αποτέλεσμα ήταν οι Ferrari να μείνουν πολύ πίσω (ο Raikkonen άλλαξε ρύγχος , όπως και οι Wehrlein και Button πιο πίσω, ενώ ο Verstappen δεν σταμάτησε με σχόλια από τον ασύρματο να… δείχνει το νεαρό της ηλικίας του.

gp belgium spa 2016 (5)Με μπροστάρηδες τους Rosberg (με ενδιάμεσα) και Ricciardo (με μαλακά), και πριν συμπληρωθεί ο 8ος γύρος, ο Kevin Magnussen χάνει το έλεγχο του μονοθεσίου του στην Eau Rouge και προσκρούει σφοδρά με το πίσω μέρος στο προστατευτικό. Ευτυχώς, όλα καλά για τον οδηγό της Renault με μικρές εκδορές και μώλωπες. Κόκκινη σημαία στον 10ο γύρο και διακοπή του αγώνα με εκτός τους Magnussen, Ericsson, Sainz, Button, Wehrlein. Σκληρή κόντρα του Raikkonen να κυνηγά τον Verstappen και τον τελευταίο να νιώθει μεγάλη πίεση.

57c3dc10c113a166657282

gp belgium spa 2016 (2)Μέχρι τον 18ο γύρο ο Hamilton έχει καταφέρει να ανέβει στην 3η θέση (από την 21η!) πιέζοντας τον Hulkenberg, ενώ θέσεις κερδίζουν και οι Ferrari. Ο Alonso οδηγεί προσεκτικά και βρίσκεται στην 5η θέση. Γενικότερα στον αγώνα υπήρξαν πολλές επαφές (κυρίως λάστιχο με λάστιχο) και τον Verstappen να δείχνει πόσο τσαμπουκάς είναι (ενδιαφέρουσα η κόντρα με τον Vettel στον 27ο γύρο) με τους αγωνοδίκες να είναι ελαστικοί σε έναν κάπως σκληρό αγώνα.

gp belgium spa 2016 (3)Έτσι, όπως εξελίχθηκε ο αγώνας λειτούργησε υπέρ του Hamilton (έκανε και ταχύτερο γύρο) και λιγότερο του Alonso, ενώ ο Rosberg με τον Hulkenberg (στις θέσεις 1-2) δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο. Στο βάθρο, λοιπόν, ανέβηκαν οι Rosberg, Hulkenberg, Hamilton, πολύ καλή εμφάνιση από Hulkenberg και Perez, παρακάτω μπορείτε να δείτε την βαθμολογία στο Spa. Σε καλή κατάσταση και οι Ferrari που θα είχαν έναν πολύ καλύτερο αγώνα αν δεν υπήρχε η επιπόλαιη κίνηση του Verstappen στην εκκίνηση.

Δείτε εδώ την βαθμολογία στο πρωτάθλημα, επόμενος αγώνας στην Μόντζα (4 Σεπτεμβρίου).

standings spa 2016

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!