NEA

Νέα γενιά βενζινοκινητήρων για την Jaguar

JAGUAR-NEW-INGENIUM-PETROL-ENGINES (2)

H νέα σειρά κινητήρων Ingenium ολοκληρώνεται με την προσθήκη και των κινητήρων βενζίνης και την γνωστή συνταγή με 500 κ.εκ. για κάθε κύλινδρο…

JAGUAR-NEW-INGENIUM-PETROL-ENGINES (1)Γιατί 500 κ.εκ.; Θεωρητικά αλλά και πρακτικά πλέον με τα νέα κράματα μετάλλων, αυτή είναι η ιδανική θερμοδυναμικά χωρητικότητα ενός κύλινδρου και αυτή που παρουσιάζει την μεγαλύτερη απόδοση. Έτσι, όπως η BMW (με τους δίλιτρους και 3-κύλινδρους στα 1.500 κ.εκ.), η Volvo (τα μεγαλύτερα της μοτέρ είναι 4-κύλινδρα δίλιτρα) και άλλοι κατασκευαστές, και η Jaguar επιλέγει δίλιτρα 4-τετρακύλινδρα μοτέρ με υπερτροφοδότηση twin- scroll turbo με κεραμικά έδρανα, με ηλεκτροϋδραυλικές βαλβίδες, πλήρως ενσωματωμένη πολλαπλή εξαγωγής και.

JAGUAR-NEW-INGENIUM-PETROL-ENGINES (4)Σχετικά με τις εκδόσεις τους, υπάρχουν τρία επίπεδα ισχύος: με 200, 250 και 300 ίππους, η μέγιστη ροπή είναι στα 400 Nm και σε σχέση με τα σύνολα που αντικαθιστούν, η βρετανική εταιρεία λέει ότι τα νέα μοτέρ είναι έως και 25% πιο δυνατοί και 15% πιο οικονομικοί.

Εντελώς νέο είναι και το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων με διπλό συμπλέκτη και ενσωματωμένο ηλεκτροκινητήρα, που ονομάζεται Transcend. Το καινούργιο κιβώτιο υποστηρίζει πέρα από την πίσω κίνηση και τετρακίνηση, καθώς και χρήση με κιβώτιο υποπολλαπλασιασμού, μιας και θα χρησιμοποιηθεί, όπως και οι νέοι βενζινοκινητήρες Ingenium και από τη Land Rover. Πάντως, η Jaguar- Land Rover δεν θα μείνει μόνο στα δίλιτρα μοτέρ αφού ήδη εξελίσσεται και ένας τρίλιτρος V6.

JAGUAR-NEW-INGENIUM-PETROL-ENGINES (3)

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!